17 переселенців Донецької області прибули на Житомирщину | ZI.ua
Акция закончилась

17 переселенців Донецької області прибули на Житомирщину

7 жовтня 2023, 15:58 | Офіційно 1341
Поділитися:
17 переселенців Донецької області прибули на Житомирщину

Сьогодні в Житомирську область прибули 17 вимушених переселенців з Донецької області. Серед них 12 осіб з інвалідністю та 1 дитина, яка прибула евакопоездом в супроводі матері, повідомляє ДСНС.  

У Бердичеві їх зустріли рятувальники, поліцейські, волонтери, представники місцевих органів влади, товариства Червоного Хреста України, благодійного фонду "Карітас Бердичів УГКЦ". На вокзалі евакуйовані могли перекусити і зігрітися гарячими напоями, а також отримати грошову допомогу від держави для внутрішньо переміщених осіб. 

Більшість з евакуйованих – це люди похилого віку, які важко переживають вимушені зміни в такому віці, втрати, розлуку і стурбовані всім, що їх чекає. Кожен з них потребує підтримки і радах, тому їм надають допомогу психологи ДСНС.

"Рятувальники спільно з волонтерами перенесли лежачих літніх людей в автомобілі швидкої допомоги. А також допомогли перенести багаж переселенців від перону до транспортних засобів, якими везтимуть переселенців в місця тимчасового проживання", - повідомили рятувальники.

7 людей (в тому числі дитина та 2 осіб з інвалідністю) розмістять у Ярунській територіальній громаді Звягельського району. Десять внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю отримають прихисток у геріатричних пансіонатах Коростеня та Житомира.





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ