10 років після вбивства 16-річного школяра із Краматорська Степана Чуб | ZI.ua
Акция закончилась

10 років після вбивства 16-річного школяра із Краматорська Степана Чубенка

26 липня 2024, 21:39 | Кримінал | Краматорськ 66
Поділитися:
10 років після вбивства 16-річного школяра із Краматорська Степана Чубенка

10 років тому троє бойовиків із Донецька після тортур застрелили 16-річного школяра Степана Чубенка з Краматорська, який був воротарем юнацької команди "Авангард".

У липні 2014-го Степан поїхав до друга у Київ. 23 липня сів на поїзд, щоб повернутися додому. Їхав через Донецьк, де його затримали бойовики. За однією з версій, за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку, за іншою, що вступив у суперечку з ними. Степана Чубенка катували та розстріляли.

Поховали Степана 8 листопада 2014 року у його рідному місті, у Краматорську. Вбивць підлітка – Вадима Погодіна, Юрія Москальова та Максима Сухомлінова у 2018 році заочно засудили до довічного ув'язнення.

До 2023 року Погодін вільно переміщався захопленими Росією територіями, а навесні 2023-го його несподівано заарештувала сама окупаційна влада. Формування "мвд днр" заявило, що Погодін є керівником організованої злочинної групи та підозрюється у вбивстві 17-річного підлітка. Його подальша доля невідома.

Юного воротаря "Авангарду" у 2017 році указом Президента України посмертно нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

У грудні 2021 року у Краматорську встановили пам'ятник Степану. Над проектом пам'ятника працював краматорський скульптор Ігор Нестеренко.





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ