Затримано розбійників, які пограбували два магазина у Дружківці та Кос | ZI.ua
Акция закончилась

Затримано розбійників, які пограбували два магазина у Дружківці та Костянтинівці

7 сентября 2015, 08:30 | Криминал 4242
Поделиться:
Затримано розбійників, які пограбували два магазина у Дружківці та Костянтинівці

Спільники щойно затримані у Костянтинівці, де вони витрачали виручку, яку вчора під загрозою пістолета винесли з магазину у Дружківці. Молодики здійснили напад перед самим закриттям магазину, зв’язали продавщицю та винесли касу. Зловмисники ретельно маскувались: використовували маски, наклеювали вуса. Наразі вони затримані та дають свідчення. Один з фігурантів причетний до вчинення аналогічного злочину у Костянтинівці.

Вчора близько 15:00 по вул. Леніна у м. Дружківка двоє невідомих напали на жінку, яка збиралась зачиняти магазин. Зловмисники накинули на голову продавця тканину, зв’язали руки й під загрозою предмету, схожого на пістолет, забрали денну виручку у розмірі 20 тисяч гривень та золотий ланцюжок жертви.

Трьома тижнями раніше подібний напад було вчинено у Костянтинівні. Неподалік залізничного вокзалу невідомий увійшов до торгового приміщення, дістав пістолет й став вимагати у продавщиці гроші та золоті прикраси. Жінка віддала йому 10 тисяч гривень з каси та золотий ланцюжок з хрестиком. Щоб потерпіла не змогла вчасно викликати допомогу, нападник зв'язав їй руки та одягнув на голову пакет, після чого кинувся бігти.

Сьогодні співробітники карного розшуку костянтинівської міліції, орієнтуючись на прикмети, які вказала потерпіла, затримали підозрюваного. Разом з ним був затриманий ще один молодик, який підозрюється в участі у розбійному нападі на дружківський магазин. Оперативники вилучили у зловмисників речі, за допомогою яких вони змінювали зовнішність, а також пневматичний пістолет, зовні схожий на «ТТ».

За словами начальника Костянтинівського міськвідділу міліції ВолодимираГончарова, основний фігурант, житель Костянтинівки 1976 року народження, раніше був судимий за крадіжки. Зараз відносно нього вирішується питання про обрання запобіжного заходу - утримання під вартою. Робота з другим підозрюваним триває. Обидва чоловіки перевіряються на причетність до скоєння аналогічних правопорушень на території Костянтинівки та Дружківки.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у інше приміщення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Костянтинівський МВ ГУМВС України в Донецькій області


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии