Внутрішнім переселенцям на Донеччині створять соціальний комфорт | ZI.ua
Акция закончилась

Внутрішнім переселенцям на Донеччині створять соціальний комфорт

29 сентября 2015, 16:09 3219
Поделиться:
Внутрішнім переселенцям на Донеччині створять соціальний комфорт

Затверджено «Регіональну програму інтеграції, соціальної адаптації та захисту внутрішньо переміщених осіб на 2015-2016 роки».

У розробці Програми враховані пропозиції волонтерських і громадських організацій. Проект розпорядження пройшов обговорення на громадських слуханнях і фінансуватиметься за рахунок обласного та місцевих бюджетів, а також шляхом залучення коштів із інших джерел. Загальний обсяг ресурсів, які планується залучити на реалізацію Програми, складає 85 млн грн. Уже сьогодні є конкретні пропозиції донорських організацій, які готові фінансово підтримувати її втілення.

Виконання Програми в короткостроковій перспективі дозволить забезпечити тимчасовим житлом і гідними умовами проживання внутрішніх переселенців із східного регіону України. Базові пункти також включають надання медичної допомоги, психологічну реабілітацію, допомогу з працевлаштування, забезпечення речами першої необхідності, одягом, активний розвиток і діяльність громадських організацій ВПО, формування сприятливих умов для навчання та оздоровлення дітей.

Головне завдання - створення соціального комфорту для людей, які вимушено опинились у статусі внутрішніх переселенців. Для максимального контролю за виконанням Програми облдержадміністрація планує щомісяця влаштовувати публічні звіти.

За словами т.в.о. заступника голови Донецької ОДА Віктора Андрусіва, документ фактично виконуватиме функцію «дорожньої карти» не тільки для влади, але й для громадського сектору, благодійних фондів, яких запрошують долучатися до реалізації конкретних заходів.

Станом на 11.09.2015 органами соціального захисту населення Донецької області взято на облік 552,6 тис. осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, у тому числі 48,3 тис. дітей і 381,4 тис. пенсіонерів.

Найбільша кількість переміщених осіб зареєстрована в містах Артемівськ, Костянтинівка, Краматорськ, Маріуполь, Слов’янськ, Красноармійськ. Але фактично на території області проживають 250 тис. вимушених переселенців, решта – «соціальні туристи».


УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ ТА З ПИТАНЬ ПРЕСИ,
Донецька ОДА


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии