Відновлення донецьких доріг обійдеться в 25 мільярдів | ZI.ua
Акция закончилась

Відновлення донецьких доріг обійдеться в 25 мільярдів

29 октября 2015, 15:00 2784
Поделиться:
Відновлення донецьких доріг обійдеться в 25 мільярдів

Для ремонту та будівництва нових автошляхів протягом десяти наступних років Донеччині потрібно 25 мільярдів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

"Відбудова і розвиток мережі автомобільних доріг Донеччини за наявності сталого фінансування протягом 2016-2025 років коштуватимуть близько 25 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Таку суму визначила Служба автомобільних доріг у Донецькій області спільно з департаментом розвитку базових галузей промисловості ОДА. У презентованій ними програмі заплановані будівництво та реконструкція доріг загального значення на суму 7,8 млрд. грн., капітальний та поточний середній ремонт - 13,3 млрд. грн., поточний ремонт та утримання - 3,9 млрд. грн. Фахівці вважають, що це дозволить обладнати за сучасними стандартами майже 2,5 тис. км шляхів і збудувати понад 100 км нових. Для виконання поставлених завдань передбачається створення близько 10 тис. робочих місць у дорожній і суміжних галузях.

Планується, що фінансування буде здійснюватися з цільового Державного дорожнього фонду та територіальних дорожніх фондів.

В адміністрації зазначають, що згідно з попередніми розрахунками з Державного дорожнього фонду до Донецької області надійде приблизно 1,7 млрд. грн. Потреба в коштах на наступний рік становить 2,54 млрд. грн., тобто розрахунковий дефіцит фінансування - близько 0,84 млрд. грн.

www.ukrinform.ua


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии