Відбудова мережі автомобільних доріг на Донбасі коштуватиме близько 25 | ZI.ua
Акция закончилась

Відбудова мережі автомобільних доріг на Донбасі коштуватиме близько 25 млрд. грн

30 октября 2015, 11:38 2961
Поделиться:
Відбудова мережі автомобільних доріг на Донбасі коштуватиме близько 25 млрд. грн

Відбудова і розвиток мережі автомобільних доріг Донеччини за наявності сталого фінансування протягом 2016-2025 років коштуватимуть близько 25 млрд. грн. Відповідну суму обрахували Служба автомобільних доріг у Донецькій області спільно з Департаментом розвитку базових галузей промисловості ОДА.
У презентованій ними Програмі за вказаний період заплановані будівництво та реконструкція доріг загального значення на суму 7,8 млрд. грн., капітальний та поточний середній ремонт - 13,3 млрд. грн., поточний ремонт та утримання - 3,9 млрд. грн. Це дозволить привести у відповідність до сучасних стандартів майже 2,5 тис. км шляхів і збудувати більше 100 км нових. Також для виконання поставлених завдань передбачається створення близько 10 тис. робочих місць у дорожній і суміжних галузях.
Із пояснювальної записки до Програми випливає, що фінансування буде здійснюватися з цільового Державного дорожнього фонду, дохідна частина якого формуватиметься за рахунок надходжень від акцизного збору та ввізного мита на нафтопродукти, акцизного збору та ввізного мита з імпортованих на митну територію України транспортних засобів та шин до них.
У складі обласних, міських, сільських та селищних бюджетів також будуть створені територіальні дорожні фонди, що наповнюватимуться за рахунок державних коштів та інших надходжень до відповідних бюджетів. Згідно попередніх розрахунків, обсяг надходжень у 2016 році з Державного дорожнього фонду для Донецької області становитиме приблизно 1,7 млрд. грн.
Відповідно до Програми розвитку автомобільних доріг Донеччини потреба в коштах на наступний рік становить 2,54 млрд. грн., тобто розрахунковий дефіцит фінансування - близько 0,84 млрд. грн.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии