У Красноармійську жінка перерахувала шахраям 11 тисяч гривень | ZI.ua
Акция закончилась

У Красноармійську жінка перерахувала шахраям 11 тисяч гривень

10 сентября 2015, 10:00 | Криминал 3768
Поделиться:
У Красноармійську жінка перерахувала шахраям 11 тисяч гривень

Телефонні шахраї, назвавшись працівниками міліції, вивудили у мешканки Красноармійська 11 тисяч гривень.

До чергової частини Красноармійського міськвідділу міліції звернулася 45-річна місцева жителька із заявою про те, що невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи її грошима в сумі 11000 гривень.

Шахраї зателефонували жінці, представилися співробітниками міліції і повідомили, що її брат нібито заподіяв тілесні ушкодження громадянину, внаслідок чого потерпілому терміново необхідна компенсація. Псевдо-слідчий обіцяв «не давати справі хід», якщо жінка швидко перерахує на вказаний ним рахунок 11000 гривень.

Довірлива жертва перерахувала зазначену суму на картковий рахунок, після чого зловмисники запросили ще 5000 гривень. Лише після цього жінка почала здогадуватися, що вона має справу з шахраями і попрямувала в міліцію поговорити зі слідчим, з яким розмовляла по телефону. Однак виявилося, що такого співробітника в міськвідділі немає і ніколи не було. А невдовзі подзвонив брат, який увесь цей час був на роботі і нічого про зазначений інцидент не знає.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до 3 років.

Ще раз звертаємо увагу громадян: ніколи не йдіть на поводу у незнайомих людей, в тому числі коли вам подзвонили по телефону. Якщо вам повідомили про те, що близька людина «потрапила у біду» - вимагайте особистої зустрічі з родичем, обов'язково порадьтеся з друзями чи рідними, перш ніж прийняти остаточне рішення. Проявляйте підвищену пильність у разі, якщо пропозиція робиться занадто нав'язливо, ретельно перевіряйте інформацію і при найменшій підозрі у шахрайстві припиняйте контакти зі зловмисниками і відразу ж звертайтеся в міліцію.

Прес-служба Красноармійського МВ ГУМВС України в Донецькій області


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии