В Дружковке милиция задержала предполагаемого ночного убийцу из села Верхнеторецкое | ZI.ua
Акция закончилась

В Дружковке милиция задержала предполагаемого ночного убийцу из села Верхнеторецкое (ОБНОВЛЕНО)

16 сентября 2015, 17:10 | Дружковка 4470
Поделиться:
В Дружковке милиция задержала предполагаемого ночного убийцу из села Верхнеторецкое (ОБНОВЛЕНО)

Обидва кримінальних правопорушення сталися у с.Верхньоторецькому Ясинуватського району. За одну ніч 34-річний підозрюваний вбив 41-річного чоловіка та заподіяв вогнепальні поранення ще одному місцевому мешканцю.

14 вересня близько 6:00 до чергової частини Дружківського міськвідділу міліції надійшло повідомлення, про те, що до лікарні доставлений мешканець с. Верхньоторецького 1993 року народження з наскрізними вогнепальними пораненнями ніг.

Протягом дня працівники карного розшуку Головного управління міліції області спільно з військовою контррозвідкою встановили та затримали підозрюваного, яким виявився військовослужбовець з м. Кривий Ріг. Встановлено, що напередодні ввечері зловмисник під час конфлікту в ході спільного вживання спиртних напоїв зробив постріл з автомата «Калашникова» убік свого опонента.

Як розповів Артем Васицький, заступник начальника управління карного розшуку ГУМВС області, в ході проведення першочергових оперативних дій правоохоронці довели причетність фігуранта ще до одного тяжкого кримінального правопорушення – вбивства 41-річного жителя того ж села. Оперативники встановили, що того ж дня між підозрюваним та ще одним місцевим мешканцем стався конфлікт, в результаті якого він наніс чоловікові смертельне вогнепальне поранення у голову.

Речові докази за обома фактами вилучені.

Слідчим відділом Дружківського МВ відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 «Умисне вбивство» та ч.2. ст.121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Фігурант затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений в ізолятор тимчасового тримання.


ОБНОВЛЕНО:

Під час досудового розслідування встановлено, що ввечері 13 вересня  поточного року військовослужбовець 53 механізованої бригади 1985 року народження, в селі Верхньоторецьке Ясиноватського району Донецької областіпострілом в голову вбив 41-річного мешканця Костянтинівського району Донецької області.

Днем пізніше цей же військовий вистрелив з автомата ще в одного громадянина – 22-річного мешканця села Верхньоторецьке. В результаті пострілу хлопець отримав тяжке вогнепальне наскрізне поранення в ногу та був госпіталізований до лікарні.

На даний час слідчими встановлено, що в обох випадках військовослужбовець ЗСУ знаходився у стані алкогольного сп’яніння. З місць злочинів чоловік втік, проте через деякий час був затриманий правоохоронцями.

У вбивстві та пораненні мирних мешканців чоловік зізнався. Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч.1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України.

За клопотанням прокуратури міста Дружківка військовому судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Досудове розслідування триває, віршується питання про передачу кримінального провадження до військової прокуратури.


Прес-служба прокуратури Донецької області



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии