Гранати, снаряди та вогнепальну зброю за останній місяць здавали на До | ZI.ua
Акция закончилась

Гранати, снаряди та вогнепальну зброю за останній місяць здавали на Донбасі

28 октября 2015, 10:30 | Криминал 3060
Поделиться:
Гранати, снаряди та вогнепальну зброю за останній місяць здавали на Донбасі

Станом на 27 жовтня 2015 року громадяни добровільно здали в територіальні підрозділи органів внутрішніх справ області 7 гранат, 4 снаряди, 2 запал и і 61 одиницю вогнепальної зброї. Від відповідальності за незаконне поводження зі зброєю звільнені 23 особи.

Із загальної кількості добровільно здано 7 одиниць нарізної зброї. Але більшість складає гладкоствольна мисливська зброя – 51 одиниця, з яких 20 одиниць зберігалися незаконно.

Також здано 74 одиниці спеціальних засобів, серед яких 71 - газові пістолети і револьвери та 3 - травматичні пістолети.

Крім зазначеного, в міліцію здано 4 снаряди, 7 гранат і 2 запали, а також більше 300 різних боєприпасів до вогнепальної зброї.

Найбільше зброї здало населення у Маріуполі - 46 одиниць, Слов'янську - 19 одиниць та Краматорську - 9 одиниць.

Вирішується питання про реєстрацію 11 одиниць добровільно зданої зброї в користування громадян. 27 одиниць зброї спрямовані на знищення.

Такі проміжні результати місячника добровільної здачі зброї, який проводять співробітники підрозділів дозвільної системи міліції Донеччини.

Правоохоронці нагадують, що відповідно до ч. 3 статті 263 Кримінального кодексу України особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності. Міліція закликає жителів регіону здавати зброю та боєприпаси, які незаконно зберігаються, до підрозділів дозвільної системи та органів внутрішніх справ за місцем мешкання.

Прес-служба ГУМВС України в Донецькій області


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии