Службою зайнятості Донецької області працевлаштовано більше тисячі внутрішньо | ZI.ua
Акция закончилась

Службою зайнятості Донецької області працевлаштовано більше тисячі внутрішньо переміщених осіб

30 октября 2015, 10:00 4179
Поделиться:
Службою зайнятості Донецької області працевлаштовано більше тисячі внутрішньо переміщених осіб

З початку 2015 року за допомогою у сприянні працевлаштуванню до центрів зайнятості області звернулись більше 7 тис. переселенців, які всі без виключення отримали профорієнтаційні послуги та консультації. Сьогодні більше 1 тис. з них – вже працевлаштовані, понад 600 – були тимчасово зайняті, оскільки приймали участь в громадських роботах та роботах тимчасового характеру; більше 300 були працевлаштовані завдяки тому, що пройшли підвищення кваліфікації та професійне навчання за сприянням служби зайнятості; понад 70 – відкрили власну справу.

Основою цих результатів стала щоденна наполеглива праця спеціалістів служби, індивідуальний підхід до проблем кожного окремого переселенця. Враховуючи їх особливі потреби та життєві ситуації, фахівці центрів зайнятості допомагають їм знайти роботу та пристосуватися до нових умов.

Особливої уваги потребують випадки, коли безробітні, які лишилися власної домівки, опори в житті, знаходять в собі сили розпочати життя на нове та дають надію іншим.

Як приклад, можна навести історію працевлаштування Ільдара Александрова, переселенця  з Макіївки, який звернувся до Маріупольського міського центру зайнятості в лютому 2015 року. Шукав роботу за фахом та досвідом - слюсаря-ремонтника, слюсаря з ремонту автомобілів тощо. Головним його побажанням було лише одне - щоб вчасно платили заробітну плату, адже він мусив забезпечувати свою сім’ю необхідним.

І.Александров донедавна працював у ПрАТ «Макіївкокс» оглядачем-ремонтником вагонів. Чоловік розповідає, що подобалось працювати на одному з найбільших підприємств України з виробництва вугільної шихти, доменного коксу, хімічної продукції. На підприємстві працював 4 роки, мав намір і далі жити та працювати в Макіївці, але військові дії змусили покинути місто. Дуже хвилювався за сім’ю – до Маріуполя привіз дружину та двох маленьких донечок, молодшій уже в Маріуполі виповнився один рік.

Фахівці центру зайнятості одразу зорієнтували Ільдара на працевлаштування за його досвідом – до  «Вагонного депо «Маріуполь». На співбесіді з роботодавцем чоловік справив гарне враження та незабаром, вже у серпні приступив до роботи.  

Ще одна історія - працевлаштування переселенки Ольги Єлісєєнко з Мар’їнського району, де вже другий рік вирують військові дії. Жінка переїхала до міста Вугледар разом з мамою. Раніше вона мала професійний досвід головного державного податкового ревізора-інспектора, працювала у державній податковій інспекції в Київському районі м. Донецька. Роботу втратила через військові дії та була вимушена лишити домівку та шукати нове місце для життя та праці. В першу чергу Ольга звернулась по допомогу до Вугледарського міського центру зайнятості. Оцінивши досвід роботи та професійні якості переселенки, Ольгу запросили на стажування на вакантну посаду фахівця з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг в міському центрі зайнятості, на яку і була працевлаштована, оскільки зарекомендувала себе сумлінним працівником, грамотним і компетентним спеціалістом.

Є робота - є надія на краще майбутнє! Фахівці служби зайнятості Донецької області щиро бажають успіхів Ільдару та Ользі на нових місцях роботи!

За інформацією Донецького обласного центру зайнятості — donoda.gov.ua



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии