Рятувальники знову нагадали учням правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних | ZI.ua
Акция закончилась

Рятувальники знову нагадали учням правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів

9 сентября 2015, 14:30 3645
Поделиться:
Рятувальники знову нагадали учням правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів

Співробітники Головного управління ДСНС України у Донецькій області продовжують ознайомлення школярів з правилами поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Так, 8 вересня фахівці ДСНС спільно з групою піротехнічних робіт аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС у Донецькій області та співробітниками сектору кримінальної міліції у справах дітей відвідали ЗОШ № 22 м.Краматорська .

Для дітей була організована оглядова виставка "Небезпечні знахідки", на якій були представлені зразки справжніх мін і снарядів виявлених і знешкоджених на території області: противотанкові та протипіхотні міни, гранатомети, патрони, тощо. Також, школярам був продемонстрований бойовий касетний елемент системи залпового вогню "Смерч", який був виявлений на території Краматорська після обстрілу 10 лютого 2015 року. На виставці можна було побачити металодетектор, комплект сапера, підривну машинку (яка використовується для контрольованого підриву небезпечних елементів), бронежилети, каски.

Керівник групи піротехнічних робіт детально зупинився на кожному експонаті виставки, пояснивши до яких тяжких наслідків може призвести неправильне поводження з "небезпечною знахідкою", продемонстрував різні види "розтяжок", акцентуючи увагу на тому, що вибухові речовини можуть бути замасковані під інший предмет або іграшку.

Особливу увагу гості приділили тому, що при виявленні підозрілого предмету ні в комі разі не можна брати його в руки, а необхідно терміново зателефонувати за номером "101" або "102" та повідомити про знахідку дорослим.

В кінці заняття діти змогли задати питання , потримати в руках і ближче розглянути боєприпаси, посидіти в кабіні машини для розмінування " КРАЗ " .

ГУ ДСНС України у Донецькій області


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии