Красноармейский городской центр занятости помог с выбором профессии школьникам | ZI.ua
Акция закончилась

Красноармейский городской центр занятости помог с выбором профессии школьникам 9-11 классов

15 сентября 2015, 13:30 3651
Поделиться:
Красноармейский городской центр занятости помог с выбором профессии школьникам 9-11 классов

Вибір професії - один з головних життєвих кроків, який здійснює людина в юному віці. Цей вибір має значення як для самої людини, так і для суспільства. Це по суті вибір життєвого шляху, вибір долі.

Правильний вибір професії – це моральне задоволення, висока самооцінка, водночас це й висока продуктивність праці, висока якість продукції, чи послуг що будуть надаватися працівником. В умовах швидкого економічного та соціального прогресу світ професій дуже рухливий, багато нових спеціальностей виникає, а частина старих зникає зовсім. Отже профорієнтаційна робота з учнями загальноосвітніх шкіл має дуже важливе значення. З раннього шкільного віку потрібно готувати майбутнє покоління до свідомого, зваженого вибору професії. Це завдання повинно виконуватися у тісному взаємозв’язку родинного виховання, вчителів та шкільних психологів, а також неодмінно фахівців Державної служби зайнятості. Профорієнтаційна робота має враховувати тенденції розвитку та змін в суспільстві, зорієнтувати на отримання актуальної, цікавої, добре оплачуваної професії, враховуючи формулу вибору професії «ХОЧУ-МОЖУ-ТРЕБА».

На початок навчального 2015-2016 р. спеціалістами відділу активної підтримки безробітних був розроблений «План спільних дій щодо організації та проведення профорієнтаційних заходів учнів загальноосвітніх шкіл міста Красноармійська та Красноармійського району». Заплановано охопити профорієнтаційними послугами 12 загальноосвітніх шкіл міста Красноармійська та міста Родинське, а також 18 шкіл Красноармійського району. Завданнями профорієнтаційної роботи з учнями для фахівців служби зайнятості є:

 — ознайомлення учнів з якомого більшою кількістю професій, їх особливостями, вміння порівнювати свої можливості з вимогами професії;

— врахування потреб суспільства в тій чи іншій професії, ознайомлення з ринком праці:

— проведення профорієнтаційної діагностики з використанням якомого більшої кількості різноманітних методик для психологічного вивчення особистості з метою виявлення її професійно значущих властивостей і якостей, а також визначення провідної сфери діяльності;

— проведення екскурсій на ринкоутворюючі підприємства міста та району, з метою ознайомлення учнів з робітничими професіями, актуальними в регіоні, особливостями виробництва;

— проведення екскурсій в Центр зайнятості, з метою ознайомлення з інформаційними матеріалами щодо професій, навчальних закладів України, послуг що надаються.

— організація спільної, узгодження роботи з профорієнтації в алгоритмі «РОДИНА-ШКОЛА-СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ»;

— формування толерантної позиції батьків щодо професійного вибору дітей.

11 вересня 2015 р. провідними фахівцями відділу активної підтримки безробітних Ведькало О.В. та Насєкіною К.О. було проведено зустріч з адміністрацією КНВК з метою узгодження плану спільних дій щодо організації профорієнтаційної роботи, а також «Профорієнтаційний урок для учнів 9-11 класів». На заході учні мали змогу ознайомитися з ринком праці регіону, актуальними професіями сьогодення, навчальними закладами України. Всі бажаючі мали змогу пройти профдіагностичне тестування для визначення провідної сфери діяльності, проаналізувати отримані результати разом з фахівцями служби зайнятості. На заході було використано багато різноманітних інформаційних матеріалів з рекомендаціями для учнів, батьків та вчителів. Куратори та учні були запрошені на екскурсію в Красноармійський міський центр зайнятості.

    Директор Красноармійського міського центру зайнятості М.І.Толмачов —  krasn-rada.gov.ua 


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии