Понад 100 правоохоронців Донецької області притягнуто до кримінальної | ZI.ua
Акция закончилась

Понад 100 правоохоронців Донецької області притягнуто до кримінальної відповідальності

15 октября 2015, 19:28 | Криминал 3639
Поделиться:
Понад 100 правоохоронців Донецької області притягнуто до кримінальної відповідальності

За 9 місяців 2015 року слідчими органів прокуратури Донецької області розслідувано понад 650 кримінальних проваджень, за результатами розслідування яких до суду спрямовано майже 80 обвинувальних актів. Ця кількість є значно більшою ніж за аналогічний період минулого року (31) та перевищує показники більшості прокуратур інших регіонів України.
Найбільшою є і кількість осіб, притягнутих до кримінальної відповідальності за сприяння та участь у терористичній організації «ДНР». За вчинення вказаних злочинів повідомлено про підозру 68 особам у 37 кримінальних провадженнях, стосовно 40 підозрюваних обвинувальні акти вже спрямовано до суду.
Слід зазначити, що серед вказаної кількості осіб 32 громадянина - це діючі, на той час, працівники міліції, у тому числі 4 начальника структурних підрозділів органів внутрішніх справ та 3 їх керівника.
Вказані міліціонера-зрадники спільно з терористами проводили наради та публічні заходи, патрулювали міста та несли службу на блокпостах, здійснювали охорону громадського порядку при проведенні незаконного референдуму, надавали терористам інформацію про діяльність правоохоронних органів та дислокацію збройних сил України, а також безпосередньо брали участь у діяльності терористичної організації шляхом заняття посад в її псевдо органах влади.
Загалом, у поточному році до кримінальної відповідальності слідчими прокуратури притягнуто 108 працівників правоохоронних органів, якими вчинено понад 100 злочинів, у тому числі вбивств, розбійних нападів, правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, зловживанням та перевищенням влади і службових повноважень, службових підроблень, отримання неправомірної вигоди.
Також, до суду спрямовано обвинувальні акти стосовно 17 осіб, які вчинили злочини з ознакам корупції, 15 з них щодо отримання неправомірної вигоди, у тому числі 8 за отримання неправомірної вигоди у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище.

Прес-служба прокуратури Донецької області

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии