Пауерліфтери Донеччини – на п’єдесталі чемпіонату світу серед дівчат, юнаків | ZI.ua
Акция закончилась

Пауерліфтери Донеччини – на п’єдесталі чемпіонату світу серед дівчат, юнаків та юніорів

7 сентября 2015, 11:00 | Спорт 4107
Поделиться:
Пауерліфтери Донеччини – на п’єдесталі чемпіонату світу серед дівчат, юнаків та юніорів

З 31 серпня по 6 вересня в столиці Чехії Празі проходив чемпіонат світу з пауерліфтингу (екіпірувальний дивізіон) серед дівчат, юнаків та юніорів.У складі збірної команди України Донецьку область представляли спортсмени з Дружківки, Краматорська та Маріуполя.

За підсумками змагань вони завоювали 6 золотих, 5 срібних та 6 бронзових медалей.

Дев’ять нагород отримали представники Дружківки, вихованці тренера Сергія Федоренка.

Так, Костянтин Мусієнко отримав звання абсолютного чемпіона світу серед юнаків. Виступаючи у ваговій категорії 83 кг, він показав кращий результат у сумі триборства – 770 кг. У жимі, окрім золотої медалі з результатом 235 кг, наш спортсмен три рази встановлював рекорди світу. У присіданні він був другим (272,5 кг).

Руслан Рузімурадов, який виступав у ваговій категорії 66 кг, здобув «золото» у жимі лежачи з результатом 175 кг і став третім у тязі (результат 220 кг).

Дебютантка змагань подібного рівня Дар’я Лазебна за підсумками виступу у ваговій категорії 52 кг серед дівчат показала другий результат у сумі триборства – 377,5 кг. При цьому в присіданні наша спортсменка була першою (147,5 кг), у жимі – другою (95 кг), а в тязі – третьою (135 кг).

Ще 8 медалей поклали до скарбнички Донецької області спортсмени з Маріуполя.

У ваговій категорії до 63 кг серед дівчат Руслана Краснова (тренери – Олег Краснов і Степан Ніколюкін) посіла третє місце в жимі лежачи з результатом 90 кг.

У ваговій категорії 74 кг серед юнаків бронзовим призером змагань у сумі триборства став Владислав Чорний (тренери – Іван Збандут і Леонід Котенджи). Його результат – 665 кг. У присіданні Владислав став другим (270 кг), а в тязі – третім (255 кг).

У змаганнях серед юніорів Олександр Рубець (тренери – Іван Збандут і Володимир Свистунов) став бронзовим призером змагань у ваговій категорії 93 кг. У сумі триборства наш спортсмен зібрав 887,5 кг. У присіданні він був першим (360 кг), у жимі – другим (240 кг).

Завершував виступи спортсменів Донеччини представник Краматорська Данило Ковальов (тренери – Олексій Бичков, Іван Збандут, Володимир Саєнко). У ваговій категорії до 105 кг серед юніорів він завоював золоту медаль в присіданнях (результат – 360 кг).

Відзначимо, що завдяки своїм виступам Костянтин Мусієнко, Дар’я Лазебна і Владислав Чорний вперше виконали норматив майстра спорту.

За інформацією Донецької обласної державної адміністрації


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии