Фахівці Краматорського центру зайнятості провели профорієнтаційний уро | ZI.ua
Акция закончилась

Фахівці Краматорського центру зайнятості провели профорієнтаційний урок

13 октября 2015, 08:27 3273
Поделиться:
Фахівці Краматорського центру зайнятості провели профорієнтаційний урок

Значну частину свого життя ми проводимо на роботі, тому дуже важливо, щоб справа, якою ми займаємося, нам подобалася, була добре оплачуваною та перспективною.

Сучасні діти мають майже необмежені можливості, якщо мова йде про навчання. За певних умов освіту можна отримати будь-яку та будь-де, аби було бажання і фінансова можливість батьків.

Часто буває так, що в свій час батьки не змогли отримати професію до душі, тому переносять свої бажання на дитину, наполегливо вселяючи думку, що саме цю, а не іншу професію необхідно отримати. При цьому бажання дитини, її здібності та стан ринку праці не враховуються.

Подібний вибір майбутньої професійної діяльності є неправильним. Отримавши професію, яка не подобається, людина страждає усе життя. В кращому разі вона буде перенавчатися, в гіршому – без ентузіазма працювати. Будь-які посадові обов’язки будуть сприйматися як тягар, і користі від такого працівника буде небагато.

Тому служба зайнятості регулярно проводить профорієнтаційну роботу серед учнів різного віку. Профорієнтаційні уроки і професіографічні екскурсії є невід’ємною частиною роботи фахівців. 09 жовтня 2015 року було проведено черговий профорієнтаційний урок для учнів 9 класу загальноосвітньої школи №35 м. Краматорська. Профконсультант Краматорського міського центру зайнятості Олена Кваша роз’яснила школярам важливість визначення своєї сфери діяльності, розуміння своїх бажань і обов’язкового врахування особливостей нашого регіону стосовно працевлаштування. Діти жваво приймали участь в уроці, відповідали на питання профконсультанта і самі задавали безліч питань. Час пролетів непомітно, особливо, коли визначали результати тестів стосовно сфери діяльності і типу особистості кожного школяра.

Також було проведено опитування: “Яке підприємство, установу чи організацію нашого міста діти хотіли би відвідати для наочного знайомства з роботою фахівців своєї справи?” Учні з ентузіазмом обговорювали, куди саме потрібно їх повести насамперед. Їхні побажання різнопланові - відвідати машинобудівні підприємства нашого міста, міський відділ внутрішніх справ, прокуратуру, швацьку фабрику, налогову інспекцію, банківські установи. Це буде обов’язково враховано фахівцями Краматорського міського центру зайнятості при плануванні подальшої профорієнтаційної роботи.

В заході прийняли участь 22 учня, серед яких 1 – внутрішньо переміщена особа.

Невимушена атмосфера, сподівання відвідати професіографічні екскурсії найближчим часом дозволяють робити висновок: робота, що проводиться фахівцями Краматорського міського центру зайнятості не марна, і поради фахівців допоможуть майбутнім випускникам правильно обрати професію, щоб приносити користь собі, своїй сім’ї, підприємству і країні в цілому.

Адміністрація Краматорського міського центру зайнятості




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии