Українцями, у яких виявили китайський коронавірус, виявилися чоловік і жінка | ZI.ua
Акция закончилась

Двоє українців заражені коронавірусом: подробиці

10 февраля 2020, 20:14 | Мир и человек, Здоровье 3132
Поделиться:
Двоє українців заражені коронавірусом: подробиці

В. о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін заявив, що громадянами України, у яких виявили коронавірус, виявилися чоловік й жінка.

Вiдповiднi свiдчення чиновник розповiв під час брифінгу.

Нагадаємо, що українці перебувають на круїзному лайнері Diamond Princess, який знаходиться на карантині в порту японської Йокогами, але поки немає інформації звідки вони.

«Ми тільки володіємо інформацією, що ці дві особи є членами екіпажу, вони працюють в обслуговуючій частини, тобто це кухня і обслуговування цього лайнера», — сказав він.

Жінці, у якої виявили коронавірус, 37 років, а чоловіку — 25.


За словами Кузіна, українців доставили в лікарню, в якій будуть знаходитися на протязi 14 днів. Зараз зараження проходить без симптомів.

Сьогоднi, 10 лютого, стало відомо, що у ще одного українця виявили коронавірус. Він перебував на круїзному лайнері Diamond Princess, який знаходиться на карантині в порту японської Йокогами.

Про перший випадок інфікування новим вірусом 2019 nCoV серед українців стало відомо 9 лютого. Коронавірусом заразився український член екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess, який стоїть на карантині біля берегів Японії.

Станом на 10 лютого, на лайнері виявили 135 осіб, інфікованих вірусом 2019 nCoV. У їх числі і двоє громадян України.

Перший випадок зараження коронавірусом 2019 nCoV був зареєстрований в китайському місті Ухань 31 грудня 2019 року.

Всього в Китаї було зареєстровано понад 40 000 підтверджених випадків пневмонії, викликаної коронавірусом нового типу, а також 908 смертей від цієї хвороби. Два летальні випадки зафіксували за межами Китаю.

Новий коронавірус дістався до Таїланду, Японії, Сінгапуру, Тайваню, Малайзії, Австралії, Південної Кореї, Франції, Іспанії, Італії, В’єтнаму, США, Німеччини, Канади, ОАЕ, Індії, Філіппін, Фінляндії, Непалу, Камбоджі, Шрі-Ланки та Росії .

ВОЗ оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію в сфері охорони здоров’я в зв’язку з поширенням коронавірусу.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии