Безработные познакомились с возможностями трудоустройства на Славянской | ZI.ua
Акция закончилась

Безработные познакомились с возможностями трудоустройства на Славянской теплоэлектростанции

17 сентября 2015, 11:30 4026
Поделиться:
Безработные познакомились с возможностями трудоустройства на Славянской теплоэлектростанции

Донецька обласна служба зайнятості активно впроваджує проведення Днів відкритих дверей на виробництві.

Цей напрямок інформаційно-консультаційної та профорієнтаційної роботи з безробітними та випускниками навчальних закладів спрямований на їх ознайомлення з особливостями виробництва ринкоутворюючих підприємств міст та районів області, змістом професій, затребуваних на ринку праці.

Метою проведення заходів є надання роботодавцю можливості презентувати власне підприємство, показати соціальне забезпечення працівників та робочі місця, представлені на підприємстві, орієнтувати молодь на вибір майбутньої професії. Під час таких заходів шукачі роботи мають можливість спілкування з потенційним роботодавцем, налагоджується відкритий діалог між усіма присутніми, зацікавлені особи отримують відповіді на всі питання.

16 вересня фахівці Слов’янського міського центру зайнятості організували День відкритих дверей на виробництві СО ПАТ «Донбасенерго «Слов’янська теплова електрична станція». Слов’янська ТЕС виробляє електроенергію для багатьох населених пунктів північного регіону Донбасу вже 61 рік. Діяльність виробництва підтримують 1,8 тис. працівників. Підприємство має вакантні посади укладача потягів, слюсаря з ремонту парогазотурбинного устаткування, машиніста крана залізничного, слюсаря з ремонту устаткування котельних та пилопідготовчих цехів та ін.

Участь в заході взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Віктор Андрусів, заступник директора обласного центру зайнятості Наталя Адамова, начальник відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості Олександр Человань, директор Слов’янського міського центру зайнятості Ольга Рибальченко. Презентацію підприємства проводив головний інженер, заступник директора теплоелектростанції Ігор Басс. Учасниками заходу стали безробітні особи, випускники шкіл м. Миколаївки.

Заступник директора обласного центру зайнятості Наталя Адамова відзначила, що в 2015 році за сприянням служби зайнятості на підприємство працевлаштовані 85 осіб з числа зареєстрованих безробітних. Також було організоване професійне навчання безробітних під конкретні робочі місця.

Під час екскурсії цехами та майстернями ТЕС присутні були вражені масштабами та потужністю виробництва. Адже вони мали змогу побачити весь процес виробництва на власні очі, поспілкуватися із працівниками, вияснити для себе найбільш важливі для працевлаштування та подальшої роботи моменти, наприклад, яка оплата праці, графік роботи, соціальне забезпечення, очікувані перспективи розвитку підприємства та ін.

Після закінчення основної частини заходу була організована індивідуальна співбесіда заступника керівника департаменту по управлінню персоналом з безробітними.

По завершенню заходу заступник голови Донецької облдержадміністрації Віктор Андрусів зазначив, що така форма соціального діалогу між службою зайнятості та роботодавцем, сприятиме реалізації основної мети служби зайнятості – працевлаштування безробітних на вільні робочі місця, а також укомплектування кадрами підприємств.

За інформацією Донецького обласного центру зайнятості — donoda.gov.ua


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии