Більше 5 тисяч звернень громадян опрацювала прокуратура Донеччини | ZI.ua
Акция закончилась

Більше 5 тисяч звернень громадян опрацювала прокуратура Донеччини

21 октября 2015, 14:39 3618
Поделиться:
Більше 5 тисяч звернень громадян опрацювала прокуратура Донеччини

Впродовж 2015 року громадяни найбільше скаржилися до прокуратури на порушення законодавства з питань проведення досудового розслідування, бездіяльність слідчих органів внутрішніх справ, також багато звернень стосувалося питань, пов’язаних із умовно-достроковим звільненням та незгода заявників із закриттям кримінальних проваджень.
Для оперативного вирішення нагальних питань, керівництвом прокуратури Донеччини за поточний період проведено 16 виїзних особистих прийомів громадян у різних містах Донецької області, під час яких прийнято 63 особи. Деякі питання вирішувались на місцях, від решти осіб прийнято заяви для подальшого вирішення по суті.
Так, наприклад, за результатами особистого прийому в Маріупольському слідчому ізоляторі управління ДПтС України в Донецькій області, виявлено порушення вимог чинного законодавства та за чіткої позиції прокурора поновлено право особи на умовно-дострокове звільнення. Також, прокуратурою захищено права інваліда 1 групи щодо стягнення аліментів на утримання заявника.
Загалом, з початку року до органів прокуратури Донецької області надійшло більше 5,5 тисяч звернень громадян, з яких на даний час понад 3000 спрямовано за належністю до інших органів для розгляду по суті, повністю задоволено більше 500 звернень.
Слід зазначити, що одним із основних способів реалізації конституційного права кожного громадянина залишається подання заяви (скарги) на особистому прийомі безпосередньо в громадській приймальні прокуратури області за адресою: 87515, м. Маріуполь, проспект Леніна, 29б, спрямування на цю адресу поштовим зв’язком або на електронну адресу: [email protected], створену для зручності виключно з цього приводу.


Прес-служба прокуратури Донецької області


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии