Національний фінал Міжнародного конкурсу «Stockholm Junior Water Prize» та спеціальна подяка ДОЕНЦ | ZI.ua
Акция закончилась

Національний фінал Міжнародного конкурсу «Stockholm Junior Water Prize» та спеціальна подяка ДОЕНЦ

эколог, активист
24 апреля 2017, 15:31
Всеукраїнська громадська організація «Українське водне товариство «WaterNet» продовжує традицію проведення конкурсу "Всеукраїнський юнацький водний приз 2017», який проходить під патронатом Міністерства екології та природних ресурсів України та є національним етапом Міжнародного конкурсу «Stockholm Junior Water Prize».
    На теренах України конкурс проводиться з 2003 року. На сьогоднішній день в ньому вже взяло участь понад 1500 учасників серед шкільної молоді з усіх регіонів країни.
    Основна мета конкурсу – залучення молоді до вирішення проблем збереження та раціонального використання водних ресурсів.
    Національний фінал конкурсу «Всеукраїнський юнацький водний приз 2017» відбувся в НТУУ "КПІ" 18 – 21 квітня 2017 року з офіційним нагородженням фіналістів у Посольстві Королівства Швеції в Україні.
    У Конкурсі у 2017 році прийняли участь учні та вихованці гуртків з Донецької, Сумської, Хмельницької, Тернопільської, Львівської, Харьківської та інших областей України. Донецьку область представляли Хілько Еліна та Редченко Андрій, учні Краматорської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 26 Краматорської міської ради; Фафурдінова Ірина, учениця Покровського міського ліцею «Надія»; Чура Аліна та Гладкий Роман, учні навчально-виховного комплексу № 1 Покровської міської ради.
    У фінал вийшли сім представників з усієї України, серед них три представники Донецької області. Гран-прі від Посольства Королівства Швеції в Україні отримав представник з Львівської області.
    Всі керівники робіт отримали в подарунок фільтри-глечики від компанії «Екософт», яка при врученні наголосила про велике значення вчителів у формуванні екологічного світогляду дітей.
    Спеціальною подякою був відзначений Донецький еколого-натуралістичний центр України, який переїхав з смт Піски під Донецьком, де тепер іде війна, в м. Краматорськ і незважаючи на важкі умови в східному регіоні, успішно продовжив свою роботу, надіславши на конкурс 7 робіт.
    Конкурс «Всеукраїнський юнацький водний приз 2017» є чудовою можливістю для учасників продемонструвати свої науково-дослідні навички та залучитися до міжнародної юнацької спільноти.
    Учасники отримали безцінний досвід щодо водоохоронної діяльності, а також мали унікальну можливість поспілкуватися з представниками інших областей, що є чудовим підґрунтям для національно-патріотичного виховання молоді Донецької області.
ФОТО

Другие записи автора