«ДЕНЬ СІВЕРСЬКОГО ДІНЦЯ — 10 РОКІВ СПІЛЬНИХ ДІЙ» Свято та нагороди! | ZI.ua
Акция закончилась

«ДЕНЬ СІВЕРСЬКОГО ДІНЦЯ — 10 РОКІВ СПІЛЬНИХ ДІЙ» Свято та нагороди!

эколог, активист
25 октября 2016, 08:39

«ДЕНЬ СІВЕРСЬКОГО ДІНЦЯ — 10 РОКІВ СПІЛЬНИХ ДІЙ» Свято та нагороди!
20 жовтня 2016 року в залі Донбаського державного педагогічного університету в рамках діяльності Басейнової ради р. Сіверський Донець відбулись урочисті заходи з нагоди 10-ї річниці Дня Сіверського Дінця, що включали проведення науково-практичної конференції «День Сіверського Дінця – 10 років спільних дій» та виставки творчих робіт учасників 10-го ювілейного дитячо-юнацького конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді» 2016.

Заходи було організовано Сіверсько-Донецьким басейновим управлінням водних ресурсів спільно з громадською організацією «Сіверський Донець – відродження» за підтримки Донецької та Луганської облдержадміністрацій. На проведення цих заходів, метою яких є пропаганда охорони навколишнього середовища в басейні р Сіверський Донець, виховання екологічної свідомості населення та дбайливого ставлення до водних об’єктів басейну р. Сіверський Донець у 2016 році були виділені кошти з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. 

Участь в урочистостях узяли понад 200 осіб, в тому числі представники Донецької, Луганської та Харківської обласних державних адміністрацій, місцевих органів самоврядування, підприємств-водокористувачів трьох областей, наукових установ та організацій, закладів культури та освіти, громадських організацій та ЗМІ. 

У заключній частині конференції Подяками Сіверсько-Донецького БУВР було відзначено особистий внесок представників органів влади, освітян, громадськості та преси у поліпшення стану й відродження водних ресурсів р. Сіверський Донець, поширення знань про основну водну артерію сходу України та необхідність раціонального використання водних ресурсів в умовах маловодності регіону, формування дбайливого ставлення до безцінного дару природи – води. Почесну грамоту за вагомий особистий внесок у впровадження заходів з охорони, раціонального використання і відтворення водних ресурсів та з нагоди Дня Сіверського Дінця -2016 отримала і наша ГО "ЕПР", а активісти Ігор Лук'янов і Андрій Зуяков в свою чергу подарували дві грамоти навзаєм - одну від нас і одну з Києва з ЗУЧР! 

Для учасників конференції та гостей свята було організовано концертну програму за участі творчих колективів Слов’янська та Слов’янського району, під час якої у залі було урочисто розгорнуто Всеукраїнську рушникову доріжку єдності довжиною 75 метрів, яка наразі зберігається у фондах Слов’янського краєзнавчого музею. І це не випадково, адже започаткований у вересні 2010 року культурно-мистецький рушниковий проект «Єдина Україна – схід і захід разом» побачив світ і об’їхав усю Україну саме завдяки безпосередній підтримці начальника Сіверсько-Донецького БУВР Віктора Єгоровича Антоненка та колективу управління.



Другие записи автора