22 ТРАВНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БІОРІЗНОМАНІТТЯ! | ZI.ua
Акция закончилась

22 ТРАВНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БІОРІЗНОМАНІТТЯ!

эколог, активист
22 мая 2017, 13:11
Програма ООН з навколишнього середовища у 1988 році впровадила робочу групу експертів, що повинні були вирішити проблеми потреби у міжнародній конвенції з біорізноманіття. У 1989 році була організована група правових експертів для підготовки правової бази створення міжнародної конвенції. 22 травня 1992 року в Найробі на Конференції з проблем усиновлення (англ. ConferencefortheAdoption) було представлено фінальний текст угоди про створення Конвенції з біологічного різноманіття.
З червня 1992 року по червень 1993 року Конвенція назбирала 163 підписи сторін і вступила в силу 29 грудня 1993 року.
Було вирішено проводити Міжнародний день біологічного різноманіття 22 травня — дата, яка відповідає представленню Конвенції з біологічного різноманіття на Конференції з проблем усиновлення у Найробі.
Конвенція про біологічне різноманіття являє собою міжнародну угоду, покликану сприяти збереженню та раціональному використанню запасів біорізноманіття та його вигод на справедливій і рівноправній основі. Основний метою Конвенції є збереження біологічного різноманіття на генетичному, видовому, екосистемному рівнях.
Біологічне різноманіття Землі складається з 8,7 мільйонів біологічних видів (± 1,3 млн). З них описано 1,6 млн. Кожну годину на землі зникає 3 види живих організмів, тобто майже 30 тисяч на рік. Скорочення видів тварин і рослин викликає деградацію екосистеми. В результаті відбувається опустелювання земель, скорочення продуктивності земельних угідь і, врешті, погіршення умов життя. Будь-який живий організм грає свою роль в екосистемі і представляється часткою харчового ланцюга, які складаються в харчові мережі. Якщо одна частинка такого ланцюга випадає, під загрозою знаходиться вся екосистема.
Близько 60% екологічної системи деградує або використовується бездумно, що зумовлює втрату біологічного різноманіття і призводить до важких наслідків.
Відповідно до повідомлення Секретаріату Конвенції про біорізноманіття темою цьогорічного Міжнародного дня біорізноманіття визначено «Біорізноманіття та сталий туризм». Тема обрана, у зв’язку із проголошенням Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 2017 року Міжнародним роком сталого туризму.

Другие записи автора

Комментарии