За 2,5 місяці можна стати автоматизатором ПЗ та працювати на 1000 $ зі старту | ZI.ua
Акция закончилась

За 2,5 місяці можна стати автоматизатором ПЗ та працювати на 1000 $ зі старту

22 января 2024, 14:09

За 2,5 місяці можна стати автоматизатором ПЗ та працювати на 1000 $ зі старту

При виборі професії сьогодні гостро постає питання перспективності. З часом професії втрачають свою актуальність, переповнюється ринок спеціалістами однакового профілю, частина з них залишається без роботи і починається жорстка конкуренція за кожну вакансію.

На початку року більшість населення втратило роботу через початок війни. Єдиною стабільною галуззю була IT, яка змогла не тільки встояти при кризі, а й стала одним з рушіїв стабілізації економіки. І значна частина світчерів обрала дизайн та тестування як один з найбільш швидких способів долучитися до цієї сфери, оскільки вони були вже досить розрекламовані.

Альтернатива з більшою перспективою.

Здебільшого ті, хто частково знайом з IT-сферою через друзів, обирають інший шлях для входу в цю галузь. Новоутворена декілька років тому спеціалізація автоматизованого тестування вже набрала значного масштабу. На сьогодні майже кожна команда розробки потребує 1-2 автоматизатори ПЗ, через що на кожного кандидата приходиться по 2-3 вакансії на вибір.

Виходячи з цього, на питання “як потрапити в IT?”, найбільш вірним шляхом буде - опанування автоматизованого тестування ПЗ. І, якщо порівнювати швидкість освіти зі звичайним мануальним тестуванням, то в обох випадках знадобиться 2,5 місяці інтенсивних курсів (середній срок у всіх школах України).

Як вивчитись на автоматизатора? Мало курсів.

Не так багато онлайн шкіл пропонують навчання з автоматизації. І це ще одна з переваг автоматизації, оскільки освіту в більшості випадків надають практикуючі спеціалісти на досить високих посадах, які бачать перспективність цієї професії.

Однією з перших, хто створив програму курсу з автоматизації, є школа IT Testing School, детальну інформацію про яку можна дізнатись за наступним посиланням: https://it-testing-school.com/qa-automation. Кураторами виступають співробітники великих IT-компаній Америки та Європи, з великим досвідом роботи, які вже знають дієві інструменти, мають еталонні фреймворки для роботи і мають уявлення що саме необхідно для швидкого кар'єрного росту.

Невже $1000 зі старту?

Якщо перевірити аналітичні сайти з інформацією про заробітні плати всіх напрямків в IT, можна провести аналогію автоматизатора та розробника зі знанням певної мови та рівноцінністю їх доходів. Старт кар'єри автоматизатора починається з позначки $900-$1100 в залежності від підходу до автоматизації, який обирає спеціаліст.

А, якщо казати про більш приємні показники, то за два роки можна вийти на дохід у $3500, знаючи дієві методи саморозвитку. Це реальний кейс, і в IT Testing School надають детальну інформацію стосовно шляхів росту спеціаліста.

Найбільш правильним рішенням завжди є навчатись у професіоналів та переймати їх досвід, ніж витрачати час на самостійне навчання. Найближчим часом стартує наступний потік курсу: www.it-testing-school.com/qa-automation. І, якщо ти шукав нові варіанти роботи, то знайшов найбільш затребуваний варіант на найближчі п’ять років.


Другие записи автора