Яку роботу знайти без досвіду найлегше? | ZI.ua
Акция закончилась

Яку роботу знайти без досвіду найлегше?

12 сентября 2023, 20:04

Яку роботу знайти без досвіду найлегше?

Пошук роботи без досвіду це питання яке турбує майже кожну людину в Україні. Незалежно від того чи ви студент який хоче заробити “перші” гроші, чи хочете змінити сферу свого працевлаштування, знайти роботу без попереднього досвіду може бути складно. Це значно залежить від особистих сильних сторін та вподобань.

Продавець-консультант

Багато роздрібних магазинів наймають продавців-консультантів початкового рівня, яким не обов'язково потрібен попередній досвід роботи. Хороші навички спілкування та обслуговування клієнтів можуть бути цінними на цій посаді.

Касир

Ще однією посадою яка, як правило, вимагає мінімального досвіду є касир. Посади касирів часто доступні в продуктових магазинах, ресторанах швидкого харчування та торгових центрах. Щобільше, більшість ролей касира не вимагають повної зайнятості, що дозволяє вам працювати на декількох роботах одночасно.

Працівник громадського харчування

Посади в ресторанах швидкого харчування, кафе або службах доставлення їжі часто не вимагають попереднього досвіду. Все що вам потрібно для того, щоб почати працювати у сфері громадського харчування це ентузіазм та декілька вільних годин в день. Втім, праця у сфері громадського харчування вимагає вміння працювати в команді та навичок обслуговування клієнтів.

Прибиральник

Клінінгові компанії, готелі та ресторани часто наймають людей для прибирання приміщень та виконання інших обовязків повязаних з забезпеченням чистоти в приміщенні. Хоча це не найлегша робота без досвіду яку можна знайти, такі вакансії доступні для кожного. Важливими якостями є уважність до деталей і надійність.

Вигульник собак

Якщо ви любите тварин і живете у великому місті як Дніпро, Київ чи Львів, ви можете пропонувати послуги з догляду за домашніми улюбленцями у вашому районі. Досвід роботи з домашніми тваринами може бути не обов'язковим, але щира любов до тварин є дуже важливою. Хоча це не дуже прибуткова робота, ви 100% отримаєте задоволення від процесу.

Фріланс

Якщо ви володієте хорошими навичками письма, кодування, графічного дизайну чи SMM, ви можете дослідити можливості фрілансу або завести особистий блог на одну з перелічених тем. Контент-майданчики та фріланс-платформи, такі як Upwork і Fiverr, часто пропонують роботу для початківців. Втім, такі позиції зазвичай оплачуються погано.

Онлайн-репетиторство або викладання

Якщо у вас є досвід у певному предметі, ви можете пропонувати послуги онлайн-репетитора студентам або викладати англійську як другу мову (ESL) для тих, хто не є її носієм. Для пошуку студентів можна використати безліч платформ, та найкращою є Booki. 

5 порад при виборі роботи без досвіду

Коли ви знаєте, на які індустрії варто звернути увагу при пошуку роботи без досвіду, перейдемо до 5 порад які допоможуть вам отримати бажану посаду.

  • Створіть сильне резюме: Підкресліть свої відповідні навички, освіту та будь-які досягнення, навіть якщо вони не мають прямого відношення до роботи. Адаптуйте своє резюме до кожної вакансії, підкреслюючи, наскільки ваші здібності відповідають вимогам ролі. Щоб зробити процес легшим, використовуйте універсальний зразок українською.
  • Пам’ятайте про Hard Skills: Адаптивність, комунікабельність і сильна трудова етика, часто можуть бути настільки ж важливими, як і технічні навички. Наголошуйте на цих якостях у своїх заявках та на співбесідах.
  • Пишіть переконливий супровідний лист: Використовуйте супровідний лист, щоб пояснити, чому ви зацікавлені в цій посаді і як ваші навички та ентузіазм роблять вас сильним кандидатом. Використовуйте приклади, щоб продемонструвати, яким цінним активом ви станете для компанії. 
  • Використовуйте знайомства: Зверніться до друзів, сім'ї, однокласників та знайомих, які можуть запропонувати ідеї, рекомендації чи поради. Відвідуйте галузеві заходи та онлайн-форуми, пов'язані з вашою сферою діяльності.
  • Візьміть участь у стажуванні або навчанні: Ці можливості можуть надати цінний практичний досвід та можливості для налагодження зв'язків. Хоча вони не завжди оплачуються, вони можуть відкрити вам перспективи працевлаштування в майбутньому.

Другие записи автора