Як вибрати ліжко? | ZI.ua
Акция закончилась

Як вибрати ліжко?

13 декабря 2023, 08:09

Як вибрати ліжко?

Міцний і спокійний сон - запорука гарного самопочуття та ефективного відновлення організму. І правильно підібране ліжко є найважливішим фактором вашого нічного відпочинку.

А як його обрати та на чому акцентувати увагу? Розповідаємо нижче.

Матеріали виготовлення

В першу чергу, варто визначитись із матеріалом виготовлення. Адже саме цей аспект впливає на тривалість та надійність використання ліжка.Тут ринок пропонує кілька варіантів:
- Масив дерева - міцний, екологічний, надійний та теплий матеріал. Ліжка з дуба та бука слугуватимуть десятки років. Відмінно піддаються реставрації та мають приголомшливий вигляд.
- ДСП - бюджетний та практичний вибір. Чудово підходить для виготовлення дитячих ліжечок, а для дорослих краще обрати МДФ. Він має вищі показники стійкості та не боїться вологи.
- Метал - зносостійкий та ефектний на вигляд. Металеві ліжка легкі та практичні у використанні.
- М’яка оббивка  - безпечний для дітей а дорослих. Такі ліжка можна підібрати на будь-який смак.


img_02.jpg


Вибираємо розмір

Загалом, ліжка поділяються на дитячі та дорослі моделі. Дитячі ліжка варто обирати згідно віку та індивідуальних особливостей тіла. Дорослі ліжка поділяють на три категорії:
- Односпальні (80х200мм) - ідеально підходять для одного сплячого, не займають багато місця.
- Полуторні (120х200мм) -  підійдуть для поціновувачів комфорту.
- Двоспальні (160х200мм) - чудовий варіант для пар та найбільш популярний вибір користувачів.


img_03.jpg


Функціональні можливості

Окрім спального місця, багато моделей ліжок мають додаткові опції. Ліжка із підйомним механізмом дозволяють підняти верхню частину і використовувати простір для розташування речей. Ліжка-трансформери можуть змінювати свою конфігурацію, або ж складатись в спеціальну нішу за потреби. Дитячі ліжка-кімнати дозволяють меблювати приміщення за допомогою одного виробу (спальне місце, шафа, письмовий стіл, шухляди). Вибір додаткового функціоналу слід робити виключно із особистих потреб.


img_04.jpg


Підсумуємо?

При виборі ліжка важливо враховувати кілька аспектів: матеріали виготовлення, габарити, функціонал та призначення. Від масиву дерева до металу, від односпального до двоспального - ринок пропонує безліч варіантів для кожного смаку і бюджету. Функціональні можливості також відкривають нові горизонти для комфортного відпочинку та організації простору в спальні.

Обираючи ліжко, слід пам'ятати, що це не лише елемент меблів, але і ключ до здоров'я і гармонії. Зробіть свій вибір на користь спокійного нічного відпочинку.


img_05.jpg

 


Другие записи автора