Як вибрати хороший робот-пилосос | ZI.ua
Акция закончилась

Як вибрати хороший робот-пилосос

21 марта 2024, 16:23

Як вибрати хороший робот-пилосос

Сучасні роботи-пилососи — справжній порятунок для тих, кого не тішать думки про регулярне прибирання. Смартпристрій зі штучним інтелектом та дистанційним керуванням самостійно збирає пил, сміття, шерсть тварин, волосся та інші забруднення з підлогових покриттів. Від користувача потрібно лише визначитися з бажаною площею та регулярністю процесу. Про те, як вибрати якісний і надійний робот-пилосос, поговоримо далі.

Основні характеристики «розумних» пилососів

Вибираючи роботизований пилосос, зверніть увагу на такі моменти:

  1. Рівень потужності. Свідчить про те, наскільки якісно зможе пилосос зібрати сміття за мінімальний проміжок часу.
  2. Наявність вбудованих лазерів. За допомогою чутливих датчиків робот-пилосос для дому успішно оминає перешкоди, що зустрічаються на шляху, не падає зі сходів і не застрягає під диваном.
  3. Кількість і розмір щіток. Велика центральна насадка дозволяє швидко та якісно обробити основну площу приміщення, а бічні щітки добираються до сміття у важкодоступних місцях, включно з кутами.
  4. Тип прибирання. Крім класичного збирання сміття та пилу, топові моделі роботизованих пилососів здатні натирати підлогу до блиску завдяки окремому відсіку для води та спеціальним мікрофібровим ганчіркам.
  5. Ємність акумулятора. Що потужніша батарея, то довше здатен працювати пилосос на одному заряді, проте більше важить, дорожче коштує та довше заповнює запас енергії на док-станції.
  6. Тип оброблюваних поверхонь. Сучасні моделі здатні не тільки прибирати на гладких покриттях на кшталт ламінату, лінолеуму або паркету, але й якісно збирати сміття з короткошерстих паласів і ворсистих килимів до 2–3 см заввишки.
  7. Розмір вбудованих ємностей. Що більший контейнер для води та пластиковий пилозбірник, то рідше користувачеві доведеться відволікатися на їхнє спустошення.
  8. Тип керування. Робот-пилосос може керуватися через кнопки на корпусі, за допомогою пульта ДК, але багато сучасних моделей підтримують дистанційне керування через мобільний застосунок.
  9. Рівень шуму. Оптимальний показник не перевищує 70 дБ, що дозволяє запускати побутовий пристрій навіть уночі та не відволікатися на його роботу під час прийому гостей чи вечірнього відпочинку.

Варто віддавати перевагу перевіреним брендам. Роботи-пилососи від Xiaomi, Samsung, RoboRock демонструють чудову продуктивність за різноманітності функцій і доступної вартості.

Корисні особливості

Додаткові опції підвищать ефективність приладу і комфорт використання. Наприклад, за допомогою індикатора заповнення можна візуально стежити за кількістю сміття в пилозбірнику та вчасно його спустошувати. Оповіщення про батарею, що розряджається, дозволяє розуміти, скільки часу пилосос ще пропрацює. Тепер ви знаєте все важливе про роботи-пилососи. Бажаємо вдалих покупок!

Другие записи автора