Вибір пральної машини: практичні поради та рекомендації | ZI.ua
Акция закончилась

Вибір пральної машини: на що звертати увагу

8 августа 2023, 12:01

Вибір пральної машини: на що звертати увагу

Пральна машина є відмінним, або навіть незамінним, помічником в домашньому господарстві. Однак, щоб вона дійсно була безвідмовною та надійною, необхідно ще на етапі купівлі прального агрегату зробити правильний вибір. Безумовно, завдання вибору пральної машини вкрай непросте, адже асортимент в магазинах побутової техніки величезний, недосвідчений споживач може швидко розгубитися в такому розмаїтті.

У цьому матеріалі фахівці з сервісного центру, спеціалізованого на пральних машинах, ремонт для яких це звичайна справа, докладно описали про критерії вибору пральної машини. Вони також освітлюють різні функції та рекомендують, як їх використовувати, а також акцентують увагу на виборі відповідного барабану для ваших потреб.

Тип пральної машини: фронтальне завантаження або вертикальне завантаження

Тип пральної машини: фронтальне завантаження або вертикальне завантаження

Середній строк експлуатації сучасної пральної машини складає 10 років, а інколи й довше. Відповідно, перш ніж зробити важливу покупку, необхідно отримати відповідь на декілька питань, наприклад, яка марка пральної машини краща, як обирати пральну машину, та яка краще пратиме.

Перед усім слід визначитися з типом завантаження машинки. На сьогодні доступні два основних типи пральних машин автомат – з фронтальним завантаженням, та з верхнім (вертикальним).

Перший варіант, з фронтальним завантаженням, найбільш розгалужений, такі пральні машини мають найбільший асортимент моделей, також вони більш функціональні. Окрім більш високого функціоналу такі машинки мають більшу стійкість під час високих обертів барабану, а також вони створюють менше шуму під час роботи.

Пральні машини з вертикальним завантаженням виділяються більш вузьким корпусом – вони на 20 см вужчі, ніж їхні аналоги з фронтальним завантаженням, тому вони вигідніші в обмеженому просторі. Також вони можуть здатися більш зручними при завантаженні або вивантажені білизни в барабан, адже для цього не потрібно нахилятися.

Інструкція фронтального завантаження та вертикального завантаження

Місткість барабану (кількість білизни, яку може вмістити машина)

Наступним важливим параметром, який слід враховувати при виборі пральної машини, є максимальна місткість барабану. Не варто нехтувати ним, адже від нього напряму залежить те, скільки ви зможете випрати білизни за один раз. Барабан пральної машини неможна перевантажувати, адже це скорочує строк її використання, також небажано недовантажувати машинку.

Показник місткості барабану пральної машини вимірюється в кілограмах. Він може становити 5,6,7,8 або більше кг. В показнику об’єму завантаження вимірюється вага речей з бавовни, тому це достатньо відносний показник.

Варто також врахувати, що деякі виробники роблять свої пральні машини «розумними». В такому випадку вони можуть дозувати необхідний об’єм води, в залежності від ступеню завантаження барабану. Це означає, якщо ви завантажили барабан не повністю, електроніка пральної машини використає той об’єм води, який необхідний для прання тієї кількості білизни, яка завантажена в барабан й не буде набирати повний обсяг – це дозволяє економити ресурси води та електроенергії при пранні.

Місткість барабану в пральній машині

Пральні програми та функції (наприклад, делікатний режим, економічне прання, парова обробка)

Різні моделі пральних машин можуть володіти різними програмами прання. Відповідно, важливо обрати саме ту машинку, яка зможе провести прання ваших речей на необхідних програмах.

Так, вкрай важлива наявність програми Швидке прання, яке відрізняється в залежності від часу, вона може проводитися протягом 15 хвилин, 30 хвилин або більше, але в найбільш функціональних машинках, час швидкого прання обирає користувач самостійно.

Додатково економити витрати важливих ресурсів, таких як вода або електроенергія, дозволяє програма економічного прання. Прання проходитиме дещо довше, ніж в звичайній програмі, але при цьому пральная машина використає менше води, а як наслідок, витрачається менше електроенергії при нагріванні.

Для речей з делікатної тканини або для речей з прикрасами, наприклад, зі стразами або бусами, не завжди підходять стандартні програми, які провокують їхній швидкий знос або порчу. Для такого типу білизни відмінно підходить програма Делікатного прання.

Не всі моделі машинок також володіють функцією парової обробки, яка здатна позбавити речі від неприємних запахів, зробити їх м’якшими.

Наявність додаткових функцій (захист від протікань, самоочищення, затримка старту тощо)

Різні виробники пральних машин, наприклад, LG, Samsung, Sndesit, Bosch та інші, використовують в своїх моделях фірмові технології та унікальні додаткові функції. Це також не слід випускати з уваги.

Якщо зробити правильний вибір й глибоко розібратися в функціоналі обраної моделі, то ваша нова пральна машина може володіти, припустимо, багаторівневим захистом від протікань, яка дозволяє захистити себе та сусідів знизу від раптового підтоплення.

Цікавою також виглядає можливість самоочищення барабану, який, до слова, рекомендовано регулярно чистити додатковими засобами побутової хімії.

Наявність додаткових функцій в пральній машині

Також майстри с сервіс-центру https://bystromaster.com.ua/ua вважають дуже привабливим інверторні технології, які використовуються різними брендами, а технологія прямого інверторного двигуна, що найчастіше використовується компанією LG, й зовсім стала однією з найпопулярніших.

Другие записи автора