Широкоформатна плитка у житловому інтер'єрі — найцікавіші тренди | ZI.ua
Акция закончилась

Широкоформатна плитка у житловому інтер'єрі — найцікавіші тренди

30 сентября 2023, 13:45

Широкоформатна плитка у житловому інтер'єрі — найцікавіші тренди

Інтер’єрна мода змінюється доволі часто, хоча й не так стрімко, як тренди у світі модного одягу. В останні роки все більш затребуваним стає індустріальний стиль в оформленні житлових приміщень, що в свою чергу збільшує популярність використання широкоформатної плитки.

Широкоформатна плитка та мода на індустріальний стиль

Судячи з інтер’єрних виставок, тренд на індустріальний стиль тільки но входить у силу та набирає розмаху по всьому світу. Особливо популярною стає фактура бетону, яку імітує оздоблювальна плитка різних розмірів, у тому числі й широкоформатна (1,2х3 м). Деякі виробники пропонують також облицювальні фасадні плити, виконані «під бетон», товщиною 2 см.

Ще донедавна широкоформатна плитка з керамограніту використовувалась для оздоблення індустріальних приміщень, офісів і комерційних об'єктів, але сьогодні її все частіше можна побачити в житлових інтер'єрах — у якості настінного або підлогового покриття. І якщо кілька років тому великим форматом називали розміри 60х120 см, то зараз можна придбати плитку у форматі 1,2х3,6 м.

Важливою перевагою великої плитки вважається можливість її укладання з мінімальною кількістю швів та стиків, що візуально збільшує площу приміщення.

22222234439.jpg

6 актуальних трендів у використанні широкоформатної плитки


  1. Поєднання плиток контрастних фактур, виконаних в одному відтінку. Наприклад, глянсова та матова поверхні, гладенька та рельєфна плитка тощо.
  2. З 3D-ефектом. Як і модні панелі з тривимірним ефектом, керамічна плитка 3D та навіть «тримірна» мозаїка попали у тренди. Геометрія, абстракції, хвильки та інші варіанти оздоблювального матеріалу допомагають створити оригінальний інтер’єр із родзинкою.
  3. Виріб, який імітує кольоровий мармур. Дизайнери інтер’єрів радять сміливо використовувати подібні матеріали, оскільки вони ще довго залишаться в тренді. Варто зазначити, що темні відтінки «мармуру» більш актуальні та й більш практичні.
  4. Яскравий тропічний принт. На піку моди зараз тропічна тематика, яка захоплює свіжими барвами, заряджає енергією та надихає. Стіна, оформлена такою плиткою, перетворюється на справжній оазис у вашому домі.
  5. Плитка «під натуральну деревину». Імітація текстури дерева гармонує з будь-яким інтер’єром, створює атмосферу затишку та тепла. Сучасна широкоформатна плитка не просто має відповідний малюнок, але й за дотиком нагадує деревину, оскільки зовсім не холодна, а іноді навіть шершава. Чудовий варіант для кухні, передпокою, ванної кімнати та й для жилих кімнат.
  1. Геометричні орнаменти. Це завжди актуальний варіант, проте останнім часом у моду входять більш складні геометричні орнаменти, зокрема з етнічними акцентами. Кольори можуть бути яскравими або приглушеними, схвалюється деяка «вінтажність» — ефект потертості, який імітує старовину. Плитка етнічно-геометричного стилю чудово виглядає в кухні як на стіні, так і на підлозі.

Де купити?

В нашому інтернет-магазині Лео Кераміка можна придбати великоформатну плитку різних дизайнів за вигідною ціною. В онлайн-каталозі https://leoceramika.com представлена якісна продукція від найкращих виробників у широкому асортименті. Замовити стильну плитку з останніх колекцій можна з доставкою по всій Україні.


Другие записи автора