Різновиди вуликів для пасіки | ZI.ua
Акция закончилась

Різновиди вуликів для пасіки

5 июля 2023, 18:17

Різновиди вуликів для пасіки

Для всіх бджіл обов'язково потрібно правильно підібрати відповідні типи вуликів. Для того щоб комахи не лише могли в комфорті жити, а й витрачати свої сили на вироблення меду, кожен будиночок повинен мати відповідний мікроклімат та всі додаткові умови для проживання. Обрати якісні вулики не завжди просто, адже в асортименті представлено велику кількість різноманітних будиночків, серед яких потрібно знайти найкращий для бджіл.

Перш ніж придбати відповідний тип вулика на пасіку, обов'язково потрібно розібратися з конструкційними особливостями всіх відповідних товарів. Виробники пропонують різноманітні моделі хаток для бджіл, які будуть ідеально підходити для них. Роздивляючись представлений асортимент товарів, звернути увагу можна на такі популярні та затребувані моделі:

  1. Вулик Рута. Багато хто обирає саме такі корпусні вулики купити, бо вони відрізняються вертикальною конструкцією з великою кількістю різних поверхів. Всередині можна розташувати багато рамок, а значить, й врожай меду буде великий. Для початку кожен може придбати декілька поверхів, а вже з часом дорощувати потрібну висоту виробів https://vashapasika.com.ua/ulii_i_komplektuyushchiye/.
  2. Вулик Дадана. Ці види будиночків вважаються вже класичними та універсальними. Відрізняються вони легкістю збору конструкцій. Такі вулики мають багато місця для життя комах та розташування необхідних рамок для меду.
  3. Вулик лежак. Це ще один тип будиночків для бджіл, який часто обирають спеціалісти для пасіки. Інколи рекомендується обирати саме такі моделі початківцям у сфері бджолярства. Всі вулики мають великі розміри за площею, а також вони легкі в процесі обробки та зміни рамок. В асортименті можна навіть знайти такі вулики, які зможуть вміщувати декілька сімей бджіл.

Як бачимо, багато є видів вуликів, які сьогодні можуть запропонувати виробники. особливо ретельно потрібно вивчити їх особливості, або проконсультуватися з цього питання зі спеціалістами.

Параметри вуликів

Перш ніж купити необхідний тип вуликів, потрібно чітко розуміти, де вони будуть встановлені, скільки планується там оселити родин бджіл та інше. Якщо пасіка велика, тоді слід купити декілька будиночків, щоб можна було у майбутньому збирати багато меду. Всі конструкції різні за формою та розміром, забарвленням та наповненням, саме тому, кожен обов'язково знайде необхідний варіант.

Сьогодні стали дуже популярні вулики з пінополістиролу, тому варто звернути увагу на такі моделі. Замовити будиночки для бджіл можна на сайті https://vashapasika.com.ua/.

Другие записи автора