Різниця між ОСЦПВ і КАСКО: тонкощі автострахування, які потрібно знати водіям | ZI.ua
Акция закончилась

Різниця між ОСЦПВ і КАСКО: тонкощі автострахування, які потрібно знати водіям

17 октября 2023, 14:04

Різниця між ОСЦПВ і КАСКО: тонкощі автострахування, які потрібно знати водіям

Виїжджаючи на дороги України, кожен водій повинен мати при собі не лише водійське посвідчення та документ про реєстрацію автівки, а й автоцивілку. Страховий поліс дозволить повністю або частково уникнути фінансових витрат, якщо його власник спричинить ДТП. Щоб максимально убезпечити себе від ризиків на дорозі, додатково можна придбати КАСКО. У чому полягають відмінності між цими полісами та як оформити страховку на авто максимально швидко і зручно — розповідаємо у матеріалі.

Чим ОСЦПВ відрізняється від КАСКО?

Оформлення страхового поліса ОСЦПВ є обов’язковим для власників авто в Україні, за винятком деяких пільгових категорій водіїв. За його відсутність передбачено штраф. Автоцивілка забезпечує фінансовий захист третіх осіб, що постраждали в ДТП з вини страхувальника. Тобто, якщо водій спричинив аварію, страхова компанія виплатить постраждалим кошти на ремонт транспортного засобу та лікування. Розмір компенсації залежить від конкретного випадку, але обмежується встановленими державою лімітами. Якщо збитки будуть більшими за встановлену суму страхового відшкодування — різницю постраждалій стороні доведеться доплачувати винуватцеві ДТП.

Чи потрібно оформляти КАСКО, якщо у вас є автоцивілка? Необов’язково за законом, але не буде зайвим. На відміну від ОСЦПВ, цей страховий поліс покриває зазначені в договорі збитки, заподіяні саме страхувальникові. У цьому випадку немає значення, хто спричинив ДТП: власник автівки з КАСКО в будь-якому випадку має право на грошову компенсацію. Крім того, відшкодування можна отримати не лише після аварії, а й у разі підпалу, крадіжки та стихійних лих.

Як швидко оформити страховий поліс для авто

Ще недавно, щоб оформити поліс, необхідно було відвідувати офіс страховика, чекати в чергах та заповнювати купу документів. Сьогодні купити автоцивілку можна онлайн, навіть не виходячи з дому. В інтернеті є багато пропозицій від різноманітних компаній, але на пошуки надійного партнера може піти багато часу. Необхідно впевнитися в надійності СК, вивчити умови клієнтської політики та ознайомитися з відгуками. Щоб спростити задачу, варто відвідати сайт або завантажити мобільний застосунок Portmone. На платформі представлені лише надійні страховики, що пропонують найвигідніші умови страхування авто. Ще одна перевага — повернення 10% кешбеку на бонусний рахунок користувача за умови оформлення поліса в жовтні 2023 року.

Скористатися послугою просто:

●     Зареєструйтеся або авторизуйтеся на сайті Portmone.

●     В каталозі послуг оберіть «Страхування».

●     У списку, що буде запропонований на сторінці, натисніть на пункт «Автоцивілка».

●     Введіть інформацію про автомобіль. Підказки на сайті допоможуть розібратися, які саме дані потрібно внести у відповідне поле.

●     Виберіть поліс з оптимальними умовами.

●     Заповніть персональні дані. Важливий нюанс — перед етапом сплати уважно перевірте інформацію. Після транзакції її неможливо буде змінити.

Після купівлі поліс буде відправлений на електронну пошту, вказану під час реєстрації на платформі. Згідно з законодавством України, в разі необхідності достатньо пред’явити документ в електронному вигляді.

Обирайте Portmone та впевнюйтесь, що оформлення автоцивілки онлайн — це швидко, зручно та безпечно.

 

Другие записи автора