Піони – рослини з міфічним минулим | ZI.ua
Акция закончилась

Піони – рослини з міфічним минулим

14 мая 2024, 12:34

Піони – рослини з міфічним минулим

Мало хто знає, але ці рослина може похизуватися легендарним походженням. Так існує дві легенди, згідно яких півонія має давньо-грецькі корені. Перша легенда про учня Ескулапа, Пеона, який зцілював богів замість свого вчителя. І боги, щоб захистити його від ревнощів Ескулапа, перетворили розумного хлопця на розкішну квітку. Перевага цієї версії полягає в тому, що вона також підтверджує лікувальні властивості піонів. Інша легенда про німфу Пеонію, закохану в Аполлона. Але в Аполлона була законах не тільки німфа але і могутня Афродіта, яка і перетворила красуню на квітку (теж дуже красиву).

Все це про півонії, які справді захоплюють своєю красою і багатогранністю. Можна вірити у легенди чи ні, але точно всі погодяться з тим, що букети з цих рослин виглядають неймовірно. А флористи УкраФлора радять презентувати піони, коли треба освідчитися у коханні або виказати повагу і зробити це в більш оригінальний спосіб ніж просто подарувати класичну троянду.

2222222345.jpg

Східні корені півоній

Давньогрецьке походження піоній має право на існування. Але східні квітникарі теж претендують на те, що саме в їх краях ростуть найкрасивіші екземпляри.

З VII століття півонію обожнювали імператор і імператриця Китаю, які навіть використовували листочки квітів для створення особливого напою. Навіть сьогодні півонія, безсумнівно, є одним з улюблених квітів китайців і легко домінує над трояндою в букетах наречених і закоханих. В Китаї навіть є місто півоній Лоян. Де у період з квітня по травень на традиційному Фестивалі півоній на очах відвідувачів розпускаються мільйони квітів. Серед 1200 різних видів і сортів виділяються драматична майже чорна півонія і деревоподібна півонія висотою майже 2,5 метра.

У 18 столітті європейці привезли півонії з Китаю. І з цього часу в Європі починається справжня піонова лихоманка. Кожна країна хоче «присвоїти» собі цю рослину і переконати решту світу в тому що саме її флористам вдалося виростити новий сорт чи створити неймовірний гібрид. Сучасні покупці букетів та квіткових композицій не сперечаються з приводу того де півонії красивіші чи особливіші. Вони мають доступ до рослин, вирощених в локальних умовах та до квітів, привезених з інших країн світу. Тому при створенні букетів та квіткових композицій немає обмежень ні у виді піонів, ні у кольорі, ні у формі чи розмірі.

А ще ці рослини мають неперевершений аромат і навіть в цьому плані, а не тільки за красою, здатні посперечатися з трояндою за першість. Чому з трояндою? Тому що дуже часто півонії теж називають королевами квітникового царства і тим самим ризикують відібрати цей статус у троянди. З цим можна погодитися або ні, але навряд чи півонії залишать когось байдужими. Одні рослин вразять вас своїм ароматом, інші - махровими величезними квітками, а інші неймовірними відтінковими переливами, від яких перехоплює дух. Тому консультанти UkraFlora радять вам презентувати букет півоній, який справді вразить отримувача такого квіткового презенту.


Другие записи автора