Навіщо переходити на відновлені шини? Які переваги ви можете отримати? | ZI.ua
Акция закончилась

Навіщо переходити на відновлені шини? Які переваги ви можете отримати?

25 октября 2023, 17:11

Навіщо переходити на відновлені шини? Які переваги ви можете отримати?

Автомобільна промисловість перебуває в полоні екологічної хвилі зі зростаючою популярністю електродвигунів та альтернативних джерел палива.


Як виготовляють екологічні шини?

Першим ключовим компонентом екологічної шини є сировина, яка використовується. Виробники шин намагаються замінити звичайну гуму синтетичною сумішшю, яка часто містить кремній. З одного боку, кремній може замінити гуму в протекторах, але він також сприяє підвищенню продуктивності автомобіля. Для того, щоб шина вважалася екологічно чистою, дуже важливий спосіб її виробництва — від протектора до боковин. Більш жорстка конструкція боковини зменшує тепло, яке виділяється шиною, що сприяє довговічності шини.

Окрім гуми, виробники також шукають інші способи зменшити кількість масла, яке використовується для виготовлення шин. Для виготовлення однієї шини використовується від 20 до 40 літрів нафти, тому автомобільна промисловість намагається зменшити або виключити цю величезну кількість.

Понад 25 років Radburg збирає та відбирає шини з непошкодженою структурою, яку він відновлює за допомогою високоякісної сировини, пропонуючи таким чином набагато нижчу ціну порівняно з іншими шинами на ринку. Ще одна причина, чому виробники шин поступово відмовляються від звичайних шин, пов’язана з використанням синтетичного каучуку.

Виробництво синтетичного каучуку має великий вплив на навколишнє середовище, тому виробники намагаються скоротити використання синтетичного каучуку вдвічі. В якості наповнювача протекторів виробники звертаються до всіляких замінників, все більшого поширення набуває силікон.

Виробники шин також починають використовувати більш стійкі матеріали рослинного походження як замінники різноманітних компонентів шин. Соняшникова олія замінює нафту, а натуральний латекс – гуму. Навіть масло, отримане з апельсинової шкірки, використовується замість високотоксичних хімікатів.

Другие записи автора