Купальники для спорту – як обрати комфортну модель. | ZI.ua
Акция закончилась

Купальники для спорту – як обрати комфортну модель.

5 марта 2024, 14:49

Купальники для спорту – як обрати комфортну модель.

Пляжна мода пропонує безліч роздільних та суцільних моделей купальників на щодень. Яскраві кольори, додатковий декор у вигляді воланів, об’ємних нашивок, рюшів чи зав’язок з каталогу https://www.intimo.com.ua/ua/catalog/2/ здатні задовольнити найвибагливішу жінку, а от зі спортивними моделями все дещо інакше. Купальник для плавання має свої особливості як у фасоні, так і в критеріях вибору.

Який купальний костюм обрати для тренувань, чим відрізняються моделі для плавання та аквафітнесу та як правильно визначити розмір виробу – про все це поговоримо у матеріалі.

Фасони купальників для спорту.

Головна функція купальника для басейну – мати обтічну форму з мінімальною кількістю об’ємного декору, адже він створює додатковий опір до води в процесі запливу. Класичними фасонами моделей для басейну є:

  • суцільні купальники: танк, хай-нек та моделі з рукавами;
  • роздільні моделі: кроп-топ, танк (роздільний), танкіні.

Якщо ви не дуже розбираєтесь в існуючих фасонах, обирайте модель з надійною фіксацією бюста та досить закритими плавками, а також з мінімальною кількістю декору, а краще – взагалі без нього. Особливу увагу звертайте на шлейки. Вони мають бути широкими, регулюватися по довжині, а зона декольте повинна бути досить закритою незалежно від розміру грудей.

Окремо варто зазначити щодо вибору купальника для спорту в плані естетики. Не варто намагатись підкреслити всі принади фігури, як ми це часто робимо на пляжному відпочинку. Виріб має бути в першу чергу функціональний. Глибокі вертикальні вирізи та плавки стрінг чи тонга залиште для засмаги на пляжі, а тут віддайте перевагу комфортній посадці та надійній фіксації фасону на тілі при активних рухах та стрибках.


22222144734.jpg


Кольорова гамма.

Класикою спортивних купальників є чорний, синій, блакитний та сірий кольори. Проте багато виробників виходять за рамки стандартів і пропонують купальники в яскравих тонах та/або з кислотними вставками. Такі моделі можна знайти на сайті https://www.intimo.com.ua/ua/catalog/25/, де представлені яскраво-червоні фасони з рукавами від Totalfit, різнокольорові LingaDore чи практичні для пляжу і басейну Anabel Arto.

Не бійтесь обирати купальники з кольоровими вставками. Поєднання контрастних кольорів можна вигідно використати для візуальної корекції проблемних зон та зміщення акцентів у фігурі. До прикладу, у фасоні кроп-топ кольоровий верх забирає всю увагу на себе, а однотонні чорні плавки візуально звужують сідниці. Це ідеальний варіант для типу фігури «груша», де потрібно візуально збалансувати форми.

А вертикальні вставки яскравих тонів у суцільній моделі «танк» моментально «малюють» талію навіть там, де її вигинів ніколи не існувало (тип фігури «прямокутник»). Ця само модель чудово пасує дівчатам з типом фігури «яблуко», а також всім власницям пишних форм.

Склад тканини купальника.

Для спорту варто обирати лише синтетичні матеріали, що швидко сохнуть, надзвичайно еластичні та мають гладку структуру. До таких волокон відносяться:

  • поліамід (70-90% від загального складу тканини);
  • спандекс (5-20%);
  • еластан (5-30%).

Кожен із зазначених вище матеріалів впливає на структуру тканини купальника. Поліамід є базовим матеріалом, проте не має еластичності. Тому до нього зазвичай додають еластан, спандекс або обидва матеріали у невеликих пропорціях. Попри синтетичну основу, така тканина не викликає алергічних реакцій та є надзвичайно зносостійкою.


Другие записи автора