Чому гречка – незамінний продукт для дітей | ZI.ua
Акция закончилась

Чому гречка – незамінний продукт для дітей

17 августа 2023, 19:25

Чому гречка – незамінний продукт для дітей

Різноманітні крупи вважаються основою здорового харчування. Вони – джерело складних вуглеводів, багатьох вітамінів і мінералів. На такий продукт, як гречана крупа ціна відносно невисока, а от користі від споживання цієї каші можна отримати чимало. Особливо цінною вона вважається для дітей.

Що корисного в гречаній каші?

Користь гречки – в її унікальному хімічному складі. Кожна порція гречаної крупи – це джерело:

● великої кількості клітковини, яка є основою правильної роботи кишківника, що вкрай важливо для адекватного функціонування ШКТ і засвоєння корисних речовин з їжі;

● заліза та фолієвої кислоти, які потрібні дитині для профілактики анемії, посилення імунітету і правильного кровообігу;

●  вітамінів групи B, а також кальцію, фосфору, та йоду, які необхідні для правильного формування кісток, здоров'я зубів, красивого волосся і правильної роботи нервової системи, уникнення гіперзбудженості, яка часто трапляється у сучасних дітей;

●  магнію та незамінних амінокислот, які регулюють процес обміну речовин в дитячому організмі.

Крім того, в гречаній крупі є триптофан і лізин. Коли організм відчуває брак цих амінокислот, виникає хронічна втома, слабкість, дитина перестає бути жвавою. Користь триптофану і в тому, що він сприяє підвищенню серотоніну, відомого також як «гормон щастя». Тож гречка – чудовий продукт для профілактики депресивних станів, пригніченого настрою, тривоги, з чим у наш нелегкий час стикаються як дорослі, так і діти.

Як вибрати якісну гречку?

Щоб від споживання гречаної крупи отримати якомога більше користі та смакового задоволення, необхідно вміти правильно вибрати цей продукт в магазині. А вибирати справді є з чого. Скажімо, в онлайн-супермаркеті Novus гречка є в більш ніж 10 варіаціях: звичайна, пропарена, ядриця, в пакетиках, миттєвого приготування. Вибрати потрібний варіант буде легше, якщо знати про особливості кожного виду.

Гречана крупа за способом обробки буває кількох видів. Найпопулярніші – це ядриця (цільна крупа), проділ (зерна, розколені навпіл чи більше частин) і пластівці (розрізані та пресовані зерна). Ядриця готується найдовше, виходить розсипчаста каша з цільними зернами. Проділ готується швидше, каша більш в’язка. З пластівців зазвичай роблять каші миттєвого приготування.

За методом обробки крупа може бути звичайна, пропарена чи просмажена. Перша – це живе зерно, очищене від лушпиння, зберігає всі поживні речовини. Пропарена проходить термічну обробку (до 160-180 градусів), завдяки цьому термін її приготування пришвидшується. Просмажена – тверда, з більш виразним запахом і смаком, з неї виходять ароматні розсипчасті каші.

Сподіваємося, завдяки цій інформації у вас не виникне складнощів з вибором гречаної крупи. А в Novus точно знайдеться варіант на будь-який смак, який можна замовити з доставленням по Києву та в передмістя.

Другие записи автора