Як вибрати роликові ковзани: поради та особливості | ZI.ua
Акция закончилась

Як вибрати роликові ковзани: поради та особливості

20 сентября 2022, 11:13

Як вибрати роликові ковзани: поради та особливості

У світі роликів є безліч різноманітних моделей та виробників. Як же розібратись, що з них варто уваги, і як підібрати ідеальні ролики для себе. На всі ці питання спробуємо дати відповідь з командою магазину https://roliki-extrim.com.ua.

Як обрати роликові ковзани?

Для початку потрібно визначитись із класом та стилем катання. До прикладу, якщо це буде звичайна прогулянка парком, - то можливі фітнес варіанти: такі собі легкі ролики, які будуть максимально зручними та відносно добре вентилюватись. Якщо це буде фріскейт, слалом чи більш агресивне міське катання з різноманітними стрибками, то це однозначно будуть фріскейт моделі роликів. Однак між цими різновидами катання є дуже важливі відмінності, про які ми поговоримо нижче.

Як стиль катання впливає на підбір роликів

Якщо хочеться грації, фігурного катання та максимального контролю на роликах, тоді потрібно підбирати ролики з мінімальним запасом, щоб великий палець вашої ніжки в ідеалі торкався до внутрішнього лайнера, але при цьому не спричиняв суттєвого дискомфорту. Ще однією важливою особливістю слалому є рокерінгова ходова частина (рокерінг - це коли два крайніх колеса вищі, ніж два середні, це суттєво збільшує маневреність), яка реалізується в різних моделях по-різному. Існують спеціальні рокерінгові осі, поворот яких на 180 градусів дозволяє підняти колеса на декілька міліметрів. Головним представником такого варіанту ходової є легендарні ролики FR2, FR3 від відомого виробника компанії FR Skates. На будь-яких інших фріскейт роликах можна зробити рокерінг шляхом встановлення коліс різного діаметру.

Urban

Ролики для більш агресивних стилів катання слід купувати з більшим запасом, тому що під час стрибків Ваша нога по інерції зміститься вперед, і це може спричиняти не дуже комфортні відчуття.

Підбір роликів: основні критерії

Головним фактором при виборі роликових ковзанів є безпосередньо зручність. Ролики не мають тиснути, спричиняти дискомфорт. Тобто при примірці в магазині треба максимально добре підібрати відповідну пару та приділити цьому більше часу. Адже якщо говорити про дійсно якісні ролики, вони, як правило, будуть служити не один рік.

Якщо порівнювати між собою фітнес та фріскейт ролики, то перевагою останніх є монолітний пластиковий черевик. У фріскейт роликах немає як такого обмеження по вазі. В силу жорсткого пластикового кафу роликові ковзани забезпечують гарну фіксацію ноги, що збереже Ваш гомілковий суглоб від непотрібних травм.

Тепер Ви знаєте основні нюанси, як обрати ідеальні для себе роликові ковзани.


Другие записи автора