Як самому запустити інтернет-магазин і з чого почати | ZI.ua
Акция закончилась

Як самому запустити інтернет-магазин і з чого почати

6 февраля 2023, 19:48

Як самому запустити інтернет-магазин і з чого почати

Навіть у складні час українці активно працюють та запускають власні справи. Один з найпоширеніших видів бізнесу — власний інтернет-магазин. Його відкривають для торгівлі по системі дропшипінг, продажу товарів від оптових постачальників, виробників або і продажу власної продукції.

Розберемось, які основні кроки потрібні, щоб запустити бізнес у сфері електронної торгівлі.

Що потрібно зробити перед створенням інтернет-магазину

Перед стартом продажів і до того, як замовити створення інтернет-магазину, вам необхідно провести серйозну підготовчу роботу. Давайте поговоримо про це детальніше.

  1. Обрати бізнес-модель. Важливо визначитись, за яким принципом працюватиме ваш інтернет-магазин. Це може бути модель дропшипінгу, робота з постачальниками товарів, співробітництво с виробниками або і продаж товарів власного виробництва. Ви можете навіть комбінувати ці моделі. Важливо розуміти особливості кожної, щоб обрати оптимальну.
  2. Зареєструвати юридичну особу. Щоб вести підприємницьку діяльність в правовому полі та приймати платежі, необхідно зареєструвати ФОП, обрати КВЕДи та відкрити рахунок в банку.
  3. Організувати роботу складу, обрати служби доставки та інструменти для отримання платежів.

Тільки після цього можна переходити до створення самого інтернет-магазину.

Чи реально створити інтернет-магазин самостійно

Зараз надзвичайно актуальна необхідність оптимізувати видатки для старту бізнесу. Саме тому у багатьох підприємців виникає думка створити інтернет-магазин самостійно. І це цілком реально, якщо обрати SaaS платформу або, спрощено кажучи, конструктор інтернет-магазинів. Одна з таких платформ — Shop-Express. Це 100% український сервіс для створення брендових інтернет-магазинів.

Як відбувається робота з такими платформами? Весь процес можна розділити на кілька кроків:

  • Реєстрація аккаунту та вибір тарифу. Варто уважно ознайомитись з тарифами і тим, які функції доступні для кожного з них.
  • Вибір теми або шаблону для створення інтернет-магазину. До речі! Всі теми Shop-Express гнучко налаштовуються. Ви зможете змінити зовнішній вигляд магазину кардинально.
  • Створення сторінок з категоріями товарів та завантаження самих товарів.
  • Завантаження товарів через панель для адміністрування інтернет-магазину.
  • Підключення еквайрингу. Цей етап може потребувати часу через комунікацію з банком, однак розробники Shop-Express зі свого боку максимально спростили і пришвидшили підключення всіх популярних в Україні еквайрінгів.
  • Заповнення інтернет-магазину текстовим контентом. На цій стадії вам може знадобитись допомога профессійного копірайтера.
  • Підключення домену. Це заключна стадія перед запуском інтернет-магазину. Вона займе кілька хвилин і певний час на те, щоб пересвідчитись, що все працює коректно.

Сучасні SaaS платформи для створення інтернет-магазинів мають зручний інтерфейс на зрозумілі інструкції, які дозволять зробити все самостійно.

Висновки

Отже запустити інтернет-магазин самостійно цілком реально, якщо ви оберете сучасний конструктор сайтів для створення. Одним з кращих рішень стане Shop-Express.


Другие записи автора

Комментарии