Автономність роботи акумулятора на смартфоні: від чого вона залежить та як її покращити? | ZI.ua
Акция закончилась

Як покращити автономність будь-якого смартфона

16 ноября 2022, 21:10

Як покращити автономність будь-якого смартфона

Сучасні смартфони мають досить об'ємні акумулятори, які можуть працювати автономно протягом тривалого часу. Проте, неефективне використання смартфона призводить до того, що його батарея швидко сідає. Уникнути цього допоможуть корисні поради від професіоналів. 

Як збільшити час роботи акумулятора на смартфоні?

Сучасні смартфони давно перестали бути лише засобами для спілкування. Користувачі використовують дані гаджети для роботи, навчання, особистих потреб та розваг (наприклад, зі смартфона можна грати в ігрові автомати на кращих гемблінг-майданчиках, які можна обрати на сайті besttour.com.ua). Через це автономний час роботи гаджетів зменшився в рази. Збільшити час роботи акумулятора на смартфоні допоможуть наступні поради:

  1. Активізація режиму енергоощадження. Більшість користувачів вмикають режим економії лише тоді, коли батарея смартфона починає давати відповідний сигнал. Проте, якщо увімкнути його раніше, гаджет зберігатиме заряд батареї набагато довше. 

  2. Вимкнення всіх непотрібних програм, зокрема, слід деактивувати Wi-Fi і Bluetooth, якщо вони не використовуються. 

  3. Активація режиму польоту зробить деякі функції смартфону неактивними. Завдяки цьому заряд акумулятора буде використовуватись в рази повільніше.

  4. Яскравість екрана слід встановлювати вручну, адже, саме екран споживає найбільше енергії, а автоматична яскравість не завжди працює коректно.

  5. Вимкнення фонових оновлень. Автоматичне оновлення встановлених програм “з'їдає” левову частку заряду акумулятора, тому дану функцію краще деактивувати.  

І наостанок не слід забувати, що покращити автономність смартфону допоможе також правильна його зарядка. 

Як правильно заряджати акумулятор у смартфоні?

На перший погляд може здатися, що правильно заряджати мобільні телефони вміють всі. Проте, насправді, даний процес має деякі нюанси.

По-перше, повністю розряджати телефон аж до його вимкнення не варто. Експерти радять ставити смартфон на зарядку коли його акумулятор матиме не менше 10% заряду.

По-друге, температура у кімнаті, де заряджається мобільний, не повинна бути критично низькою чи критично високою. Найкраще, якщо вона буде коливатися у діапазоні 18-22 градуси за Цельсієм.

По-третє, слід користуватися лише оригінальним зарядним пристроєм. 

По-четверте, не варто користуватися смартфоном в процесі його заряджання, адже, це негативно впливає на тривалість служби акумулятора.

По-п'яте, як тільки батарея смартфона зарядиться, його слід від’єднувати від мережі. 

Більше корисної інформації про смартфони, ПК та інші гаджети, а також свіжі бізнесові новини можна отримати на сайті buh24.com.ua



Другие записи автора