Від чого залежить майбутнє українського гемблінгу? | ZI.ua
Акция закончилась

Від чого залежить майбутнє українського гемблінгу?

21 июля 2021, 17:36

Від чого залежить майбутнє українського гемблінгу?

Приймаючи рішення легалізувати гральний бізнес, уряд України робив на нього великі ставки. Багато хто був упевнений, що він зможе приносити до державного бюджету 7-8 млрд грн щороку. Але не все вийшло, як планувалося. І хоча вдалося досягти не всіх поставлених цілей, гральний бізнес загалом продемонстрував гарні результати. Експерти дають відповіді на питання: як розвивалася та розвивається гемблінг-сфера, а також яке у неї майбутнє.

З моменту легалізації азартного бізнесу вже минуло близько двох років. За цей час відбулося багато змін, про які розповідають представники сервісу zik.com.ua.

По-перше, ринок почав активно виводитися з тіні. Якщо раніше в Україні працювали сотні нелегалів, які виманювали в українців гроші і часто “кидали” їх, зараз їхня кількість у рази скоротилася. Звичайно, повністю очистити ринок від подібних контор поки не вдалося, але влада працює над цим, впроваджуючи різні рішення.

По-друге, в українців з'явилася можливість користуватися будь-якими азартними послугами та не хвилюватися щодо безпеки та прозорості гри, проведення платежів. Вони можуть вибрати відповідний ліцензований майданчик за допомогою спеціалізованих сервісів, де представлені огляди різних закладів. Наприклад, з інформацією про Slots City можна ознайомитись тут: https://zik.com.ua/casino/slots-city.

Серед інших досягнень, пов'язаних із легалізацією ринку азартних ігор, експерти виділяють:

●     створення великої кількості нових робочих місць;

●     формування правильного ставлення українців до гральної сфери (оскільки український азартний бізнес тривалий час перебував під забороною та з'явилося безліч нелегалів, жителі України почали ставитися до гемблінгу негативно);

●     розвиток ІТ-сфери, маркетингу, медицини, науки, освіти, спорту, на підтримку яких направляється частина зароблених із продажу ліцензій грошей.

Чи розвиватиметься азартний бізнес і далі?

І хоча поки що рано давати якісь конкретні прогнози, більшість експертів упевнені, що ринок азартних ігор продовжуватиме розвиватися, незважаючи ні на що. Але для цього спочатку потрібно вирішити питання, які ще залишаються відкритими. Насамперед йдеться про ухвалення закону про оподаткування. Оскільки зараз оператори платять чималі податки, новачки не поспішають виходити на ринок. Те саме стосується гравців. Їм усім без винятку доводиться сплачувати податок на виграш (19,5%), тоді як в інших країнах його скасовано. Ухвалення закону про оподаткування раз і назавжди вирішить цю проблему та дозволить українському бізнесу розвиватися далі.

Якщо уряд вживатиме всіх заходів для врегулювання деяких питань, державний бюджет у майбутньому зможе отримувати до 6-7 млрд грн на рік. Нагадаємо, що станом на липень 2022 року від продажу ліцензій на гральний бізнес держава отримала близько 1,8 млрд грн.

 


Другие записи автора

Комментарии