Усе пристойне фентезі проростає лише на Туманному Альбіоні | ZI.ua
Акция закончилась

Усе пристойне фентезі проростає лише на Туманному Альбіоні

18 августа 2022, 17:58

Усе пристойне фентезі проростає лише на Туманному Альбіоні

Велика Британія – просто кузня кадрів дитячих бестселерів. Достатньо згадати Гарі Поттера, Пітера Пена, Вінні-Пуха, Алісу з країни чудес, «Хроніки Нарнії» чи «Володаря перснів». Геть усі улюблені книжки дітей і дорослих написані у стилі фентезі. Вочевидь, пейзажі та природа настільки вплинули на англійських літераторів, що чаклунство та магія дуже органічно дивиться в шотландських чи англійських замках, лісах та маєтках.

Вони дикі, та вільні – це все про котів і не тільки

Існує ще один всесвіт. Чарівний, таємничий, вабливий – саме таким є світ Котів-Вояків (англ. Warriors) у серії пригодницьких романів, створених двома британськими письменницями під літературним псевдонімом Ерін Гантер вже близько 20 років тому. Зануритись у надзвичайно цікаву іншу світобудову, де живуть Коти вояки та яку шанують нині близько 30 000 000 читачів і фанів на Землі, можна, придбавши електронні книги у книжковому інтернет-магазині.

Нескорені малочисельні коти тримають провідні позиції у світових книжкових рейтингах не гірше ніж наші захисники боронять кордони України.

Вусаті прагнуть на волю і їх не втримати у цьому святому прагненні.

Серія книжок про хвостатих вояків складається з 5 циклів, у кожному по 6 книжок та ще на додачу книжки-путівники, комікси у стилі «манґа» тощо. Чотири клани диких котів шукають пригоди, борються за виживання, здобич та території. Ці клани та громадянство їх членів доцільно прописані перекладачами відповідно до термінології скаутської організації «Пласт» задля більшої ймовірності та наближеності до українських реалій.

Кодекс воїна надихає вчиняти правильно

Світ Warriors не обмежується лише книгами.Квітуча онлайн-спільнота фанатів невтомно обговорюють книги, створюють фан-арт та анімацію, пишуть фанфіки та взаємодіють із серіалом «Воїни» безліччю творчих та унікальних способів.

Приєднатися самому до цієї спільноти чи долучити свою дитину-підлітка легко. Варто лише скачати Коти вояки у популярному нині електронному форматі, котрий з кожним роком завойовує усе більше прихильників та поціновувачів. Той, хто насправді любить читати, давно вже перестав прив’язуватися до твердої чи м’якої обкладинки, кольорових чи чорно-білих сторінок.

Книги – це диво, здатне за допомогою нашої фантазії перенести нас у далекі уявні краї. Де ми, вже не задумуючись, віримо у балакучого кролика, у хлопчиків, один з яких ніяк не хоче дорослішати, а інший – мішанець – вміє чаклувати та переможе могутнього Волан-де-Морта. Віримо, що домашній кіт Рудько, добровільно відмовившись від ситого та затишного життя у домі, зможе, доклавши чималих зусиль, таки приєднатися до Громового клану. Під новим іменем Вогнелап, яким його наречуть побратими, він знайде справжніх друзів та переможе разом з ними підступного та жорсткого ворога.

Кожен з цих творів до вподоби дітям саме тому, що докладно та достовірно виписує інший всесвіт, паралельний фантазійний світ, де існують рицарі, зачаровані мечі, закляття «Алахомора» та коти-вояки з дарованими їм дев’ятьма життями.

Для кого цікаво: «Котів-Вояків» варто читати - і дорослим, і дітям, усім, хто вірить у справжню дружбу, вірність та відданість, а особливо прихильникам фентезі та котолюбам. Британські авторки з великим вмінням «олюднюють» своїх героїв настільки, що раз за разом читач забуває, що ця книга про котів. Саме ця англійська вправність, можливо, і є причиною шаленої популярності оповідок про котяче життя. Уявляється, що усі перипетії відбуваються у нашому звичайнісінькому людському світі. І може це не лише здається?

Другие записи автора

Комментарии