Цілі та завдання програми «Долучайся!» | ZI.ua
Акция закончилась

Цілі та завдання програми «Долучайся!»

29 ноября 2020, 20:54

Цілі та завдання програми «Долучайся!»

Щоб зробити життя в країні краще, кожен її громадянин повинен докласти певних зусиль. Тільки активна громадська діяльність (на місцевому, регіональному та національному рівні) здатна привести до позитивних змін. Саме цю мету переслідують творці програми «Долучайся!». Вона привертає громадські організації до пошуку цілеспрямованих людей, які готові боротися з корупцією, прагнуть реалізувати антикорупційну реформу, а також формують культуру, яка допоможе позбавити країну від тіньових схем. Детальну інформацію про програму та способи її реалізації можна дізнатися на сайті Engage.

Основні завдання

Головна проблема, що має масштабні розміри, стосується нестачі громадянської обізнаності. Громадяни не мають потрібних знань, щоб брати участь в процесах управління, поліпшити громадський контроль. Програма «Долучайся!» створена для того, щоб виправити ситуацію, що склалася за допомогою вже випробуваних, а також інноваційних підходів та методик.

Учасники об'єднання прагнуть підвищити рівень обізнаності громадян, залучити їх до реалізації громадських ініціатив на місцях. Також робота ведеться на регіональному та національному рівні: підвищується потенціал організацій, розвиваються коаліції, надається всебічна підтримка ініціативним об'єднанням, які займаються адвокацією та моніторингом.

Детальніше про роботу програми

Програма базується на ключових завданнях, реалізацією яких займаються всі її учасники. Для цього ведеться активна робота в таких напрямках:

  • підвищується рівень громадянської освіти;
  • надається допомога коаліціям та ініціативним групам на місцевому, регіональному та національному рівні з метою просування ефективних демократичних реформ;
  • підвищується організаційна спроможність ОГС;
  • розвивається місцевий потенціал, що дозволяє забезпечити довгострокове суспільне залучення небайдужих громадян до демократичних процесів.

Технічна підтримка та гранти

Програма «Долучайся!» надає гранти з урахуванням програмних потреб, виду діяльності ОГС, незареєстрованих груп, неформальних громадських ініціатив та інших важливих факторів.

Також ведеться активна робота, спрямована на забезпечення технічної підтримки, що дозволяє впровадити головні демократичні реформи. Акцентується увага на розвитку зв'язків з цільовою аудиторією, залучаються небайдужі громадяни.

Другие записи автора