Тепловізор: особливості, можливості та переваги | ZI.ua
Акция закончилась

Тепловізор: особливості, можливості та переваги

20 сентября 2022, 16:05

Тепловізор: особливості, можливості та переваги

Тепловізор – це оптика нового покоління, здатна візуалізувати теплову енергію різних об'єктів. Деякі впевнені, що тепловізори – це обладнання силових структур. Але перейшовши за посиланням: https://hikvision.co.ua/teplovizori/ можна переконатися, що є велика кількість недорогих моделей, які підходять і для більш приземлених завдань. Вони потрібні абсолютно в різних сферах. Розглянемо докладніше особливості, можливості та переваги подібного обладнання.

Принцип роботи тепловізора

За своїм принципом тепловізори працюють як звичайна цифрова камера. Основна різниця полягає тільки в тому, що матриця тепловізора працює в діапазоні середньої хвилі електромагнітного випромінювання, що дозволяє записувати інфрачервоне випромінювання, яке не бачить звичайне око. Саме подібна технологія сприяє тому, що тепловізори – це максимально ефективне та надійне обладнання, яке знайшло своє застосування.


Де використовуються тепловізори?

Тепловізори активно використовують рятувальні бригади, правоохоронні служби, силові структури тощо. Саме за допомогою цього обладнання митниця та співробітники поліції мають можливість знаходити схованки, визначати знаходження людей на території тощо.

Рятувальні та пожежні служби можуть використовувати тепловізори для того, щоб виявляти людей, що потрапили в річку, виявлення джерел вогню, поранених і т.д. На побутовому рівні стали особливо затребуваними серед любителів полювати за трофеєм.


Переваги використання тепловізорів

Основними перевагами тепловізорів є те, зокрема, якщо порівнювати з приладами нічного бачення є те, що вони мають високий контрастом зображення і немає впливу освітлення на роботу обладнання.

Це означає, що користувач буде вдень і вночі отримувати однаково контрастне зображення, що підвищує ефективність. Для приладів нічного бачення, необхідно використовувати інфрачервоне підсвічування. А оператор, який веде спостереження за допомогою тепловізора, не буде засліплений фарами автомобіля чи просто звичайним ліхтариком. Також тепловізори чудово бачать крізь туман, сніг, дощ.

Висновок

Очевидно, що тепловізор – це максимально ефективне та універсальне обладнання, яке буде корисним у різних сферах. Але важливо розуміти і той факт, що вартість тепловізора досить висока, тому для побутових цілей використовується досить рідко. Виробники також пропонують достатньо моделей, які чудово підходять для побутових завдань, а їхня вартість відносно доступна. Але, незалежно від того, в якому ціновому діапазоні знаходиться тепловізор, віддавайте перевагу лише відомим брендам.


Другие записи автора