Світловідбивні стрічки 3М для транспортних засобів | ZI.ua
Акция закончилась

Світловідбивні стрічки 3М для транспортних засобів

4 июля 2023, 13:59

Світловідбивні стрічки 3М для транспортних засобів

Як свідчить статистика, одним з дієвих засобів для зменшення ризику виникнення ДТП та рівня аварійності є використання світловідбивної стрічки на транспорті. Придбати її можна в магазині офіційного дистриб'ютора 3M, компанії INTA за посиланням https://inta.pro/ua/svetovozvracshayucshie-lenty-3m

Світловідбивні стрічки 3М™ Diamond Grade™

Світловідбивні стрічки відповідають Євростандарту ECE Regulation 104. Їх наносять на жорсткі поверхні, в тому числі пофарбовані. Колір зазвичай вибирають згідно з транспортним кодом: білий на передні частини, червоний на задні, жовтий на бічні. Червоно-білий — для спецмашин. За результатами досліджень американських та німецьких спеціалістів, цей спосіб підвищення видимості в умовах недостатнього освітлення зменшує кількість ДТП на 40%.

Властивості

Світловідбивні стрічки Diamond Grade™ мають мікропризми з синтетичної смоли з підвищеним коефіцієнтом відбивання світла під різними кутами. Вони розташовані по всій площі матеріалу та захищені шаром полімеру від дії гарячого пару, пального, опадів та бруду. Зі зворотного боку нанесено каучуковий клей.

На зовнішній поверхні можна наносити зображення. Стрічка не містить Fe- компонентів, тому не схильна до корозії. Колір стійкий, так само як і світловідбивні властивості. Клей забезпечує відмінну адгезію до нержавіючої сталі, алюмінію та інших поверхонь, в тому числі пофарбованих. Матеріал має гарну стійкість до впливу хімічних речовин, УФ-опромінення та атмосферних чинників.

Технологія нанесення стрічки

Щоб світловідбивна стрічка довго трималася та ефективно працювала, наклеювати її необхідно з дотриманням певних вимог:

1. Потрібно ретельно вимити та знежирити спиртовмісним розчином поверхню борта під обклеювання і протерти насухо в одному напрямку.

2. Зніміть захисну підкладку на 5–10 см від краю. Прикріпіть ділянку плівки з відокремленою підкладкою до поверхні автомобіля на початку наміченої лінії маркування.

3. Тримаючи рулон або смугу в заданому положенні, повільно відокремлюйте захисну підкладку під кутом 180° до плівки на відстані 30–40 см

4. Притисніть пластиковим аплікатором звільнену від підкладки плівку до поверхні борта багаторазовими перекривними рухами. Переконайтеся в тому, що край плівки надійно приклеїлися до поверхні.

5. При наявності заклепок щільно приклейте поверх них плівку. Проріжте її в місцях заклепок металевим пробійником відповідного розміру. Видаліть шматочки плівки, що залишилася на головках заклепок, а край плівки навколо заклепок з силою притисніть до поверхні.

6. В місцях зварних швів, поблизу дверних петель, ручок і країв кузова, виріжте і видаліть плівку, яка безпосередньо потрапляє на ці ділянки, залишивши проміжок не менше 3 мм

7. В місцях дверних отворів або стиків панелей проріжте плівку з отвору або стику, залишивши проміжок не менше 3 мм, і щільно притисніть до поверхні обрізані края плівки.


Другие записи автора