SPF косметика в осінній та зимовий період: чи потрібно застосовувати? | ZI.ua
Акция закончилась

SPF косметика в осінній та зимовий період: чи потрібно застосовувати?

7 октября 2022, 17:28

SPF косметика в осінній та зимовий період: чи потрібно застосовувати?

Здавалося б, літо закінчилося, світловий день скорочується, сонячних днів все менше і холодна пора року вступає у свої права, SPF косметикою можна вже не користуватися? Це хибна думка, тому що УФ-випромінювання не залежить від температури повітря. Агресивність впливу ультрафіолетових променів проявляється як у літній, так і в осінньо-зимовий час.

З настанням сезонних холодів тема застосування сонцезахисних засобів не втрачає актуальності. Якщо влітку SPF надійно захищає обличчя від фотостаріння та опіків, то в холод сонце теж небезпечно. На думку експертів Американської академії дерматології, проникнення UVA-променів досить глибоко в шкіру відбувається, навіть якщо за вікном хмарна і похмура погода. Протягом часу вони згубним чином впливають на волокна колагену та еластину, які подібно до каркасу зберігають молодість, пружність та еластичність шкіри. Крім того, порушують пігментацію та підвищують ризик виникнення небажаних новоутворень. Відчути їх неможливо через невідчутність теплових рецепторів.

Саме небажання користуватися санскрінами в холодний сезон може спровокувати виникнення пігментації, зневоднення, зморшок, інших ознак передчасного старіння і навіть певні захворювання шкіри. Ось чому так важливо мати під рукою косметику, здатну забезпечити і в холод захист вашої краси і здоров'я.

SPF косметика в осінній та зимовий період

Існують два різновиди ультрафіолетових променів:

  • UVB-промені, через які з'являються опіки.
  • UVA-промені, що викликають проблеми на зразок фотостаріння і навіть злоякісних новоутворень шкіри.

При цьому найнеприємніше, що сезонність ніяк не відбивається на активності UVA-променів. У будь-яку погоду - і в сльотаному жовтні, і в лютому лютому вони також сильні, як і в спекотному липні.

З настанням опалювального сезону шкіра відчуває потребу не тільки у захисті від променів, а й у глибокому зволоженні. Тому склад зимових санскринів повинен містити гіалуронову кислоту, гліцерин, антиоксиданти.

В осінньо-зимовий період косметологи рекомендують віддавати перевагу засобам із фактором захисту від сонця 15, 30, 50. Вченими, які займаються дослідженнями в галузі дерматології доведено, що цього цілком достатньо, щоб близько 97% сонячних променів було заблоковано. Важливо, щоб вироби надійно були гарантією захисту від променів обох різновидів.

Доцільність використання санскринів восени та взимку щодня – питання спірне. Наприклад, навряд чи варто наносити захисний крем, якщо виходити з дому не входить у ваші плани. Коли ж чекає прогулянка, пробіжка, поїздка на роботу або похід по магазинах захисні засоби будуть дуже доречними.


Який SPF використовувати восени та взимку?

Якісні засоби улюблених брендів та новинки косметології можна знайти у магазині TOTIS Pharma. Виробники пропонують такі засоби з SPF:

  • крем з SPF (захист, зволоження, харчування, матуючий ефект тощо);
  • молочко;
  • спрей;
  • сироватка;
  • лосьйон;
  • гель;
  • емульсія чи тональний засіб. 

Текстура виробів має бути легкою, не викликати стягування дерми та не відчуватися на ній. Для шкіри очей та губ передбачені окремі санблоки.

Наприклад, у споживачів користуються стабільним попитом такі кошти як:

  • Sun Defense SPF 50 – водостійкий гель-крем для всіх типів шкіри, фільтри забезпечують щоденний захист пошкодження УФ-випромінюванням, інтенсивний антиоксидантний захист.
  • 04 Me Line Bb Medium – тональний сонцезахисний крем, що зволожує, надійно захищає від ультрафіолету. Завдяки рослинним маслам та екстрактам дбайливо доглядає та пом'якшує шкіру, запобігаючи подразненню та сухості. Має тонуючий ефект.
  • Набір Hope – бальзам для губ живить та зволожує їх, захищає від негативних факторів навколишнього середовища. Висококонцентрована сироватка ідеально підходить для чутливої шкіри. Крем забезпечує захист епідермісу від холоду, вітру та сухого, нагрітого повітря в приміщенні для запобігання втраті вологи, збільшує продукцію вітаміну D.
  • Photo-Age Environmental Protection Gel SPF 15 – захисний гель від фотостаріння. Має бездоганні захисні, зволожуючі властивості, протизапальний ефект.

Найкращий час застосування сонцезахисних засобів – за 15-30 хвилин до виходу на вулицю або за 3-5 хвилин до нанесення макіяжу.

Після яких косметичних процедур слід використовувати санскрін навіть у холодні часи

Обов'язкове використання SPF коштів необхідне після:

  • салонних пілінгів;
  • лазерного шліфування шкіри;
  • у разі застосування косметики з кислотами, ретинолом, вітаміном С.

Також, якщо ви плануєте відпустку в горах, то сонцезахисний крем незамінний, тому що відбиття снігом сонячного випромінювання становить до 50%, можна легко отримати опіки, якщо не подбати про безпеку. Придбання та використання таких косметичних засобів цілком і цілком виправдано, якщо йдеться про збереження здоров'я, молодості, краси та в холодний сезон.


Другие записи автора