Що таке криптовалюта: різниця між Біткоїном та іншими цифровими активами | ZI.ua
Акция закончилась

Що таке криптовалюта: різниця між Біткоїном та іншими цифровими активами

23 марта 2023, 20:01

Що таке криптовалюта: різниця між Біткоїном та іншими цифровими активами

Існують різноманітні види криптовалют, які відрізняються своїми характеристиками та особливостями. Важливо ознайомитись з доступними варіантами, які пропонують для інвесторів, щоб обрати оптимальний варіант заробітку в інтернеті. Варто звернути увагу на такі особливості при виборі цифрових активів – ціна криптовалют, ліквідність, ефективність та популярність. Також важлива доступність монети на криптовалютних біржах.

Що таке криптовалюта?

Цифрові валюти представляють собою гроші, які за властивостями схожі на фіатні валюти, але представлені в електронному просторі, тому вони зберігаються на електронних гаманцях, а для виконання транзакцій використовуються різноманітні методи та процедури. До цифрових активів можна віднести віртуальні валюти та криптовалюти. Віртуальні валюти, як правило, існують та використовуються виключно в віртуальному просторі – тобто в мережі.

Криптовалюти створюються за допомогою спеціальних криптографічних способів за допомогою різноманітних варіантів складних математичних обчислень у системі блокчейн. На сучасному ринку представлено багато варіантів крипти, а курс криптовалют залежить від багатьох факторів, які необхідно враховувати для того, щоб отримати певний прибуток у результаті.

Види криптовалют

Усі сучасні види цифрових активів можна умовно поділити на кілька великих категорій. Сюди відносять Біткоїн, токени та альткоїни. Кожна з груп цифрових валют відрізняється певними особливостями та характеристиками. Дані валюти не можна назвати звичайними грошима у звичному сенсі для користувачів. Для отримання фіатної валюти необхідно виконати багато процедур з обміну на спеціальних платформах.

Біткоїн

Bitcoin – це найбільш відома перша криптовалюта на ринку, яка була заснована ще в 2009 році. На даний момент цей токен залишається найбільш популярним та дорогим. Курс криптовалюти постійно змінюється залежно від різноманітних факторів. Біткоїн утворює однорангову систему, яка надає можливість виконувати транзакції безпосередньо між користувачами без посередників, що пришвидшує всі операції. Серед основних характеристик крипти варто звернути увагу на такі:

●      Обмежена емісія у порівнянні з фіатними валютами. Класичні гроші друкуються у певних обсягах спеціальними державними установами, які іноді настільки багато активів друкують, що приводить до інфляції та знецінення грошей. Кількість криптовалютних монет задається програмним методом, тому контролюється. Ресурс вичерпний, що гарантує збереження постійної уваги до криптовалюти та стабільного отримання заробітку.

●      Відсутність посередників. Усі транзакції виконуються безпосередньо між учасниками процесу – з одного гаманця на інший. Не потрібно використовувати інші платіжні інструменти, звертатись до спеціалістів, які допомогли б виконувати всі процедури. При цьому усі дані зберігаються безпосередньо у учасників процесу, що гарантує безпечність всіх транзакцій та знижує ризики шахрайства або зламу.

●      Високий рівень безпеки. Для цього використовуються спеціальні технології шифрування та децентралізація, яка надає можливість зберігати всі дані окремо на машинах самих користувачів.

Біткоїн все ще займає позиції лідера на ринку, а ціна криптовалюти залишається на високому рівні.

Альткоїн

У дану категорію відносять всі ніші криптовалюти, які представлені на сучасному ринку. Для розробки даних проєктів використовується той же програмний код, що й в Біткоїні, але можуть використовуватись деякі додаткові особливості та параметри.

Наприклад серед популярних систем варто звернути увагу на Ethereum, Litecoin, Dogecoin, Ripple, Dash та інші. Вони використовують більш просунуті інструменти:

●      розумні контракти;

●      машинну економіку;

●      транзакції за допомогою інтернету речей;

●      децентралізовані контракти;

●      технологію розподіленого реєстру.

Альткоїни постійно розвиваються, використовуючи нові ефективні інструменти для зручності кожного користувача. Варіації у базовому коді можуть бути найрізноманітнішими, що залежить від особливостей використовуваного протоколу.

Стейблкоїн

Стейблкоїн – це відносно нова розробка, яка забезпечується реальними активами, використовуючи при цьому децентралізовані технології. Для забезпечення операцій використовуються реальні активи – золото, долар та інші міцні активи. Це надає можливість знизити курс криптовалюти, але надати певні гарантії безпеки для користувачів.

Серед найбільш популярних стейблкоїнів варто звернути увагу на USDT. Дана криптовалюта відповідає долару по вартості. Також існують види крипти що відповідають євро та іншим фіатним активам.

Державні цифрові валюти

Також варто звернути увагу на цифрові державні валюти, які також активно впроваджуються в загальну систему за допомогою технології блокчейну, що надає широкі можливості для кожного. Технічно такі монети можна віднести до стейблкоїнів.

Токени

Це такі цифрові одиниці обліку, які можна порівняти з віртуальними цінними паперами. Серед основних особливостей варто звернути увагу на використання централізованих технологій керування такими активами.

NFT

Дану категорію складають невзаємозамінні токени, які користуються популярністю на сучасному ринку. Кожен такий токен є унікальним, тому його неможливо замінити за допомогою різноманітних інструментів. Даний тип цифрового активу можна привласнити.

UFC

Децентралізовані фінансові сервіси активно розвиваються, надаючи можливості для керування та зберігання цифрових активів онлайн за допомогою спеціальних платформ.

Криптопіраміди

Щоб купити криптовалюту, необхідно враховувати багато особливостей. Також варто ретельно слідкувати за своєю безпекою, щоб не натрапити на шахраїв. Для цього необхідно вивчити теорію, користуватись тільки безпечними перевіреними сервісами, які надають всі гарантії безпеки відповідно до діючих стандартів на криптовалютному ринку.

 

 

Другие записи автора