Що потрібно знати про палаючі тури | ZI.ua
Акция закончилась

Що потрібно знати про палаючі тури

19 мая 2021, 10:40

Що потрібно знати про палаючі тури

Практично кожен турист хоча б раз стикався з таким поняттям, як палаючі тури. Багато мандрівників побоюються купувати гарячі путівки, а інші, навпаки, хочуть знати, як знайти подібні пропозиції. Що ж таке палаючий тур і чи можна поїхати по ньому в хорошу подорож?

Чому тури «палають»

Причини згоряння путівки можуть бути різними. Найбільш поширеними з них є:

  • Велика кількість вільних місць на чартері. Відбувається це в тому випадку, якщо туроператор склав неправильний прогноз щодо того чи іншого напрямку, вважаючи його найбільш вигідним. В результаті туристи вибирають зовсім інші країни, а на літаку залишається занадто багато вільних місць, які необхідно «заповнити», щоб скоротити витрати. Тоді на допомогу приходять палаючі тури.
  • Міжсезоння. Це час, коли туристичний сезон ще не розпочався або вже закінчився. При цьому кількість відпочиваючих різко знижується, і готелі максимально скидають ціни, що моментально відбивається на вартості турів. Однак, купуючи путівку в міжсезоння, варто підготуватися як до сюрпризів погоди, так і до мізерної розважальній програми.
  • Висока конкуренція серед туроператорів. Нерідко причиною зниження вартості туру стає саме цей фактор. Нові компанії, бажаючи залучити клієнтів, часто знижують ціни на путівки.

Переваги палаючих турів

Як і будь-який інший товар, гарячі або палаючі тури мають свої переваги та недоліки. До переваг даної пропозиції можна віднести:

  • Невисоку ціну. Це відмінна можливість відпочити в повному комфорті, але за менші гроші. Іноді знижка на гарячий тур може доходити до 70%.
  • Широкий вибір напрямків. Незважаючи на обмежений термін дії путівки, вигідна пропозиція може стосуватися будь-якого напрямку.
  • Відсутність очікування. Палаючі тури просто створені для тих, хто не звик витрачати час на очікування. Ви можете купити путівку і відправитися в захоплюючу подорож вже через декілька днів або прямо завтра.

Як знаходити такі тури?

Знайти палаючий тур не так просто, як може здатися на перший погляд. Важливо розуміти, що в цьому випадку вам доведеться вибирати з того, що є і діяти максимально швидко. Проте, шанси зловити потрібну путівку є у кожного. Щоб взяти з пропозиції максимальну вигоду та дізнатися, як поїхати в подорож з комфортом, необхідно керуватися наступними порадами:

  • купуйте путівки онлайн (наприклад, на сайті antonivtours.com) – ви можете особисто відстежувати найвигідніші та цікаві пропозиції;
  • не намагайтеся підлаштуватися під конкретні дати – звичайно, якщо ви вирішили купити тур, перебуваючи в 10-ти денній відпустці, вам буде складно підібрати пропозицію, яка задовольнить вас на 100%;
  • враховуйте сезонність – вона грає величезну роль при виборі палаючого туру.

Чим більш вільний у вас графік роботи, тим більше шансів зловити вигідну пропозицію за максимально привабливою ціною.

Другие записи автора