Підбираємо унітаз для ванної кімнати: підвісний чи приставний? | ZI.ua
Акция закончилась

Підбираємо унітаз для ванної кімнати: підвісний чи приставний?

5 ноября 2022, 21:06

Підбираємо унітаз для ванної кімнати: підвісний чи приставний?

Ремонтуючи санвузол, вам необхідно буде вирішити досить важливе завдання, а саме, вибрати тип унітазу. В даному випадку вам доступно лише кілька варіантів, але від кінцевого вибору залежатиме багато чого, починаючи від функціональності та закінчуючи гігієнічністю. Найчастіше вибір стоїть між підвісним та приставним унітазом. Який з них заслуговує на більшу увагу?

Особливості приставного та підвісного унітазу

Почнемо з розгляду особливостей приставного унітазу. Йдеться про монолітну конструкцію, яка має обтічну форму. Її встановлюють на підлогу та доповнюють прихованою системою зливу. Іноді можна зустріти моделі, що мають зовнішній злив. Основними функціональними елементами приставного унітазу є чаша та бачок. Чаша може мати будь-яку форму: круглу, квадратну, овальну й таке інше. Для виготовлення моделей використовується переважно сантехнічний фарфор та фаянс.

Підвісний унітаз є відносно новою моделлю, яка при цьому активно набирає популярності. Йдеться про напівкруглу чашу унітазу, що стоїть окремо та яку можна встановити майже в будь-якому місці. Її головна особливість полягає в тому, що вона взагалі не стикається з підлогою. Основними елементами в даному випадку є чаша та сталева система інсталяції, на яку кріпляться бачок, кнопка змиву, шланги з патрубками. Форма підвісних унітазів може бути квадратною, овальною, круглою. В якості матеріалу в основному використовується фарфор з фаянсом.

Що краще вибрати?

Пропонуємо розглянути особливості приставного та підвісного унітазів за такими критеріями:

  • Зручність та комфорт. Приставний доповнений сполучною ніжкою зі згладженими згинами. Йдеться про зручний та комфортний виріб, використання якого не викликає будь-яких складнощів. У підвісного відсутня ніжка, що робить процес догляду більш простим. Також за рахунок цього зменшуються розміри унітазу – він займає мінімум місця.
  • Монтаж. Навіть при використанні інсталяційної системи монтаж приставного унітазу вважається більш простим, тому що в даному випадку чаша знаходиться на підлозі, а не кріпиться до стіни. При виборі підвісної моделі потрібно бути готовим до складного монтажу та вибору надійної інсталяційної системи, здатної витримати солідну вагу.
  • Вартість. Приставні моделі коштують у середньому дорожче за підвісні.
  • Обслуговування та догляд. У приставного унітазу чаша знаходиться на підлозі, тому збирання займе більше часу. Однак завдяки обтічній формі чаші її миття не викличе труднощів. З підвісним прибирання стає більш простим процесом, проте обмежений доступ до бачка ускладнює проведення технічного обслуговування.

Після вивчення цієї інформації вам буде набагато легше визначитися з оптимальним варіантом залежно від власних вимог та переваг. Ознайомитись з великим асортиментом унітазів та вибрати для себе відповідну модель ви зможете в інтернет-магазині «Імперія Сантехніки».

--

Другие записи автора