«Під кожним каменем ми знайшли брехню»: як не вдалось стати першим темношкірим власником англійського футболу | ZI.ua
Акция закончилась

«Під кожним каменем ми знайшли брехню»: як не вдалось стати першим темношкірим власником англійського футболу

15 мая 2023, 09:07

Світ спортивного беттінгу завжди привертає увагу шанувальників різноманітних змагань, а з розвитком технологій ця сфера стає ще доступнішою та зрозумілішою для кожного. Iдея, щоб зробити ставку на футбол та ставки на спорт в Україні стають популярними серед гравців, завдяки своїй надійності, широкому асортименту ставок та вигідним умовам.

   Дозі Ммобуосі.jpg

Джерело: https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Dozy_Mmobuosi.jpg

 

На тлі цієї сцени розгортається історія Дозі Ммобуосі, який прагнув революціонізувати світ англійського футболу, ставши його першим темношкірим власником клубу. Його спроба купівлі Шеффілд Юнайтед спочатку виглядала як казковий успіх, але згодом виявилася повним розчаруванням і скандалом.

З історії про Дозі Ммобуосі, яка розгортається у звіті про його спробу купити футбольний клуб Шеффілд Юнайтед, випливає наратив про невдалий бізнесмена, що прагнув стати першим темношкірим власником англійського футбольного клубу. Основні елементи цієї історії охоплюють його широкомасштабні обіцянки, маніпуляції та зрештою, звинувачення у шахрайстві.

Ммобуосі був названий "нігерійським технологічним мільярдером" та заявив, що його компанія Tingo Mobile оцінюється у $7.6 мільярдів. Проте, за його великими словами і медійною активністю, приховувались численні неузгодженості та відверті брехні. Він стверджував, що його авіакомпанія Tingo Airlines вже здійснює рейси з Лондона до Нігерії, але насправді вона не мала ліцензії та не була готова до польотів. Фотографії літаків були фотошоп-версіями стокових зображень.

Його обіцянки врятувати Шеффілд Юнайтед від фінансових труднощів, завдяки величезним інвестиціям, теж виявилися пустими. Попри заяву про внесення невідшкодовуваного депозиту у розмірі майже £10 мільйонів, клуб так і не підтвердив будь-якої угоди з Ммобуосі.

Згодом з'ясувалося, що його "імперія" Tingo була масштабним шахрайством. Хінденбург Рісерч випустила звіт, де описала Tingo як "очевидний обман", вказуючи на повністю вигадані фінансові звіти і відсутність реальної діяльності. Це призвело до різкого падіння акцій компанії.

Нарешті, у 2024 році Ммобуосі було висунуто звинувачення у трьох випадках шахрайства Міністерством юстиції США та Комісією з цінних паперів та бірж (SEC), що стверджувала, що в нігерійському банку у Tingo Mobile було менше $50, хоча Ммобуосі стверджував про $460 мільйонів.

Невиконані обіцянки та пошуки правди

Дозі Ммобуосі створив образ успішного бізнесмена з величезними амбіціями та потенціалом. Проте, його кроки на шляху до купівлі футбольного клубу Шеффілд Юнайтед розкрили неприємну правду. Виявилось, що за його гучними заявами про багатство та вплив ховались підозрілі та непрозорі дії.

Коли в лютому 2023 року журналісти почали копати глибше, з’явились серйозні питання щодо легітимності бізнесу Ммобуосі. Журналістські розслідування виявили, що Tingo Mobile, компанія Ммобуосі, яка начебто володіла мільярдами на рахунках, насправді мала менше 50 доларів у банку в Нігерії. Ця новина швидко поширилась серед інвесторів і аналітиків, що зруйнувало репутацію Ммобуосі.

Виявилося, що його авіакомпанія Tingo Airlines, яка нібито вже здійснювала рейси з Лондона до Нігерії, насправді ніколи не отримала відповідних ліцензій та сертифікатів. Фотографії літаків на сайті компанії були не більше ніж редаговані зображення із фотостоків.

Внаслідок зростаючих підозр у березні 2023 року Ммобуосі спробував врегулювати ситуацію, організувавши зустрічі з різними ЗМІ, сподіваючись відновити свій образ. Однак, публічні виступи не допомогли. Невдовзі Управління з цінних паперів та бірж (SEC) і Міністерство юстиції США висунули Ммобуосі серйозні звинувачення у фінансових махінаціях та шахрайстві, що могли призвести до довгих років ув'язнення.

Ці події залишили клуб Шеффілд Юнайтед у скрутному становищі, змушені зіткнутись з фінансовими проблемами без обіцяних інвестицій Ммобуосі. Водночас, вони підняли важливі питання про чесність і прозорість у спортивному менеджменті та інвестуванні.

Наразі, незважаючи на величезний тиск і судові процеси, Ммобуосі продовжує стверджувати, що він невинний, і анонсував вихід книги, в якій планує викласти свою версію подій. Його історія стала яскравим прикладом того, як амбіції та бажання вражати можуть призвести до масштабних проблем і краху.

casin.jpg

*на правах реклами

Другие записи автора