Найобговорюваніші книги цієї осені для читання | ZI.ua
Акция закончилась

Найобговорюваніші книги цієї осені

17 октября 2022, 17:58

Найобговорюваніші книги цієї осені

Світові бестселери — книги, які розходяться «скаженими» накладами та надовго залишаються в пам'яті читачів. До топу сучасних книг художньої літератури легко потрапляють новинки, які з’являються кожного сезону. Які книги восени стали найбільш популярними? Спробуємо дослідити це питання!

«Амадока» Софії Андрухович вийшла раніше, але її досі обговорюють дуже палко, адже ця велика в усіх сенсах книжка не може залишити байдужою. Історія головного героя роману, який втратив пам'ять, корінням сягає минулого століття, а саме: періоду сталінських репресій. Амадока — це глибоке озеро на території України, про яке вперше згадав ще Геродот і якого нині не існує…

До топу книг входить і роман Саллі Руні «Нормальні люди». Головні герої роману Маріанна і Коннелл — дивні самотні люди, в яких кожен читач упізнає себе. Життя змінює їхні ролі, а вони все далі підтримують між собою зв'язок, який одного разу зненацька врятує їх обох.

«Я бачу, вас цікавить пітьма» Ілларіона Павлюка стала однією з тих книжок-новинок, про яку зараз говорять усі! Це своєрідний моторошний детектив, який розплющує очі на страшну силу людської байдужості. Кримінальний психолог Андрій Гайстер намагається знайти загублену дівчинку, яка, можливо, стала жертвою маніяка на прізвисько Звір. Чи вдасться йому виконати своє завдання?

«Квартира на двох» Бет О’Лірі має досить дивний сюжет. Двоє людей винаймають квартиру із суворою умовою — перебувати в ній лише в різний час. Але завдяки випадку між героями зав’язується щире листування… Чи можливо покохати того, кого ніколи не бачив?

«Рок-н-рол» Сергія «Колос» Мартинюка — це роман-вибух про зворотний бік сцени. Як насправді живуть музиканти? Адже алкоголь та наркотики, творчі муки й натовпи фанатів — це ще далеко не все… Адже колись вони були звичайними людьми, про яких ніхто не знав. З чого вони починали, і як досягли слави, яка, можливо, цього не варта — про все це дізнаєтесь, прочитавши роман Мартинюка.

«Планета Полин. Вибрані есеї» Оксани Забужко — це найважливіші праці відомої української письменниці, яка протягом двох десятиліть писала про визначних постатей у світовій історії. Ці есеї змусять читачів замислитися над тим, чим же насправді є сьогоднішня епоха гуманізму і яке значення відіграють події, про які ми вже майже не пам’ятаємо.

«Букова земля» Марії Матіос розповідає про п'ять родин, які так чи інакше пов'язані з Буковиною. Це справжня сага довжиною у 225 років. Землероби, скотарі, воїни, посли й міністри разом творять світову історію. Неповторний стиль та мова письменниці роблять процес читання книги незабутнім. Сама Матіос охрестила свій твір як роман-панорама.

«Доцю» Тамари Горіха Зерня можна назвати романом про любов. Але не про «рожеву» любов з підліткових книжок — це історія про любов і відвагу, які стосуються своєї батьківщини, своєї родини та свого серця. Події роману розгортаються в Донецьку 2014-го року. Головна героїня втрачає все: свій дім, родину та роботу. Тепер їй доведеться багато чого в собі перемогти, щоб набратися сміливості почати спочатку.

Другие записи автора