Дійсна користь вітамінів для дітей | ZI.ua
Акция закончилась

Дійсна користь вітамінів для дітей

19 декабря 2022, 18:32

Дійсна користь вітамінів для дітей

Сучасні батьки знають, як важливо, щоб їх діти отримували достатню кількість вітамінів та мінералів. Ці корисні компоненти є важливими цеглинками у будуванні захисної системи. Але на цьому їх функції не обмежуються: вітаміни необхідні для забезпечення росту, нормальної роботи органів та систем дитячого організму1. Розумняшки вітаміни від Супрадин®* — це збалансований комплекс корисних речовин, який був розроблений спеціально для малюків і містить все необхідне для їх здоров’я та активності.

Які вітаміни необхідні дітям?

Щоб забезпечити всі потреби організму, який швидко росте, та сприяти нормальній роботі мозку, дитина має щодня отримувати різні корисні речовини.

Серед них найважливішими вітамінами є2:

● Е — бере участь у роботі нервової системи, формуванні імунітету, сприяє профілактиці сердечно-судинних захворювань. Міститься у мигдалі, авокадо.

● D — забезпечує засвоєння кальцію і бере участь у формуванні кісток. Міститься у молочних продуктах, яйцях, жирній рибі.

● А — необхідний для росту та розвитку тканин, гостроти зору, підтримки імунітету. Нормалізує роботу печінки та ШКТ. Міститься у моркві, молочних продуктах, яйцях.

● В1 — забезпечує здоров’я нервової системи та повноцінний метаболізм. Міститься у зернових, горіхах, бобових, дріжджах, молоці.

● В2 — необхідний для здорового волосся, нігтів та очей. Міститься у м’ясі, кукурудзі, сирі.

● В6 — забезпечує здоров’я нервової системи, прискорює утворення гемоглобіну. Міститься у м’ясі, рибі, бананах, горіхах.

● С — зміцнює імунітет, здоров’я зубів та судин. Є засобом профілактики раку, захворювань серця. Міститься у цитрусових, фруктах, смородині.

Щоб забезпечити дитину достатньою кількістю вітамінів, слід слідкувати за різноманіттям її раціону.

Ознаки авітамінозу

Якщо впродовж тривалого часу дитина не отримала досить корисних речовин, виникає авітаміноз — критична нестача вітамінів. Його симптоми:

● втрата апетиту;

● постійна втома;

● поганий настрій;

● сонливість;

● зниження рівня енергії;

● нудота;

● часті захворювання на ГРВІ.

Щоб уникнути авітамінозу та попередити ризик розвитку ускладнень, лікарі призначають дітям прийом комплексів вітамінів з метою профілактики.

Переваги Супрадин® — вітаміни для дітей

Якщо лікар підтвердив, що у малюка є нестача вітамінів, він може порадити Супрадин®3. Це смачні жуйки у вигляді рибок та зірочок. Діти з радістю їх їдять і сприймають це як цікаву гру, тому не виникає жодних проблем з тим, щоб привчити малюків вживати такі смачні вітаміни.

Комплекс містить не лише групу вітамінів, а також Холін та Омега-3 — речовини, необхідні для засвоєння активних речовин, роботи мозку та енергії. Також вони сприяють нормальній роботі імунної системи організму і допомагають захистити дитину від сезонних інфекційних захворювань.

Мультивітаміни Супрадин® для дітей не є лікарським засобом. Вживати їх можна лише як частину комплексного лікування або з метою профілактики за поради лікаря.

_____________________________

*Реклама дієтичної добавки. Не є лікарським засобом. Супрадін® Актив, табл, №30, Супрадін® Актив, таблетки шипучі №10, Супрадін® Ведмежуйки, жув.пастил.№30, №60, Супрадін® Імуно форте гранули, саше № 14, Супрадін® Імуно Кідз, жув.пастил. №30, №60, Супрадін® Лецитин гель 175 г, Супрадін® Магічне драже, жув.пастил.№90, Супрадін® Розумняшки, жув. паст.№30

Література:

1. Oregon State University. Linus Pauling Institute. Micronutrient Information Center. https://lpi.oregonstate.edu/mic/vitamins/ https://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals

2. Вітамінологія : підручник / С. А. Петров [та ін.] ; під наук. ред. С. А. Петрова ; Одес. нац. ун-т ім. І. І. Мечникова. — Одеса : ВМВ, 2013. — 227 с. : іл. — ISBN 978-966-413-377-4

3. Витамины Супрадин®. Инструкция к использованию.


Другие записи автора