Чим відрізняються вуличні камери відеоспостереження? | ZI.ua
Акция закончилась

Чим відрізняються вуличні камери відеоспостереження?

19 июля 2022, 11:07

Чим відрізняються вуличні камери відеоспостереження?

Системи відеоспостереження – незамінний помічник у забезпеченні правопорядку на об'єктах будь-якого призначення. Якщо раніше системи відеоспостереження встановлювалися виключно у вибраних місцях, то зараз їх можна зустріти скрізь.

І особливо важливим є вуличний відеоспостереження, де завдання обладнання запобігти неправомірним діям. Звичайно, для цих цілей потрібне спеціалізоване обладнання - вуличні камери. Розглянемо їх основні особливості.


У чому особливості вуличних камер відеоспостереження?

Звичайно ж, вуличні камери відеоспостереження мають низку особливостей, які відрізняють їх від класичних внутрішніх моделей. Серед основних особливостей можна відзначити:

  • Повна герметичність. Усередині обладнання знаходяться чутливі до вологи елементи, тому потрапляння води всередину корпусу просто неприпустиме. Саме з цієї причини кожна вулична камера відеоспостереження оснащується корпусом із високим індексом захисту від пилу та вологи – індекс захисту IP67. Це гарантує, що навіть під зливою всі внутрішні елементи знаходяться в повній безпеці.
  • Стійкість до різних температур. Стандартний діапазон для вуличних камер відеоспостереження досить широкий – від -40 до +50 градусів за Цельсієм. Є також спеціальні моделі, які виготовляються у спеціальному термічному кожусі для обігріву. Вони є стійкими до широкого діапазону температур. Також кабель прокладається у спеціальну гофру, яка захищає від різних факторів та перепаду температур.
  • Наявність піддашка. Досить часто вуличні камери відеоспостереження встановлюються із спеціальним піддашком для захисту від сонця. Це необхідно, щоб на кадрах не було дефектів при яскравому сонячному світлі.
  • Інфрачервоне підсвічування. Якщо для внутрішніх моделей це необов'язкова умова, всі вуличні камери відеоспостереження оснащуються інфрачервоним підсвічуванням. Саме завдяки їй обладнання здатне бачити не лише вдень, а й уночі, не використовуючи додаткових джерел освітлення.
  • Антивандальне покриття. До вуличних камер можуть мати доступ зловмисники, тому, якщо немає можливості встановити досить високо, рекомендується вибирати моделі з металевим корпусом з антивандальним покриттям. Це коштує дорожче, але дозволить ідентифікувати зловмисників.
  • Наявність поворотного механізму. Якщо необхідно забезпечити вуличний відеоспостереження на об'єктах великого розміру, необхідно використовувати поворотний механізм. За допомогою такого обладнання можна контролювати великі території за допомогою одного обладнання. Вони можуть замінити кілька простих камер.


І це лише деякі особливості, які мають вуличні камери відеоспостереження. Не варто ризикувати та встановлювати на вулиці обладнання, призначене для використання всередині приміщення – воно буде пошкоджене буквально через кілька днів експлуатації. При цьому різноманітність вуличних камер дозволяє кожному вибрати відповідне рішення індивідуально для власних цілей.


Другие записи автора