Відновлення донецьких доріг обійдеться в 25 мільярдів

Для ремонту та будівництва нових автошляхів протягом десяти наступних років Донеччині потрібно 25 мільярдів гривень.

Для ремонту та будівництва нових автошляхів протягом десяти наступних років Донеччині потрібно 25 мільярдів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

"Відбудова і розвиток мережі автомобільних доріг Донеччини за наявності сталого фінансування протягом 2016-2025 років коштуватимуть близько 25 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Таку суму визначила Служба автомобільних доріг у Донецькій області спільно з департаментом розвитку базових галузей промисловості ОДА. У презентованій ними програмі заплановані будівництво та реконструкція доріг загального значення на суму 7,8 млрд. грн., капітальний та поточний середній ремонт - 13,3 млрд. грн., поточний ремонт та утримання - 3,9 млрд. грн. Фахівці вважають, що це дозволить обладнати за сучасними стандартами майже 2,5 тис. км шляхів і збудувати понад 100 км нових. Для виконання поставлених завдань передбачається створення близько 10 тис. робочих місць у дорожній і суміжних галузях.

Планується, що фінансування буде здійснюватися з цільового Державного дорожнього фонду та територіальних дорожніх фондів.

В адміністрації зазначають, що згідно з попередніми розрахунками з Державного дорожнього фонду до Донецької області надійде приблизно 1,7 млрд. грн. Потреба в коштах на наступний рік становить 2,54 млрд. грн., тобто розрахунковий дефіцит фінансування - близько 0,84 млрд. грн.

www.ukrinform.ua